Biträdande avdelningschef sökes till kirurgmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1262/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kirurgmottagningen besöks årligen av cirka 15 000 patienter. Här finns specialistmottagning för endokrin kirurgi (inklusive bröstkirurgi), övre- och nedre bukkirurgi, samt medicinsk gastroenterologi. Endoskopisk verksamhet bedrivs med cirka 3000 undersökningar årligen omfattande gastroskopi, koloskopi och endoskopiskt ultraljud och ERCP. Vid mottagningen finns stomiterapeuter, tarmterapeut, specialist- och sjuksköterskemottagningar inom övre- och nedre bukkirurgi, bröstkirurgi, endokrin/bröstkirurgi samt medicinsk gastroenterologi.  

Patienter remitteras till mottagningen från hela regionen men även inlagda patienter från egen och andra kliniker på Akademiska sjukhuset undersöks och behandlas på mottagningen.

Ditt uppdrag

Du har ett delegerat ansvar för sjuksköterskor och undersköterskor. Du medverkar i rekrytering och lönesättning, har medarbetarsamtal och genomför rehabiliteringsåtgärder. Du arbetar strategiskt med uppföljning av din personal och deras utveckling. Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöarbetet och du är delaktig i personalplaneringen.

Här medverkar du i framtagningen av mottagningens mål och du är delaktig i att följa upp och utvärdera dessa. Du arbetar för att ge förutsättningar för personalen att vara med och utveckla verksamheten och patientvården. Du är delaktig i patientsäkerhetsarbetet på mottagningen samt har läkemedelsansvar.

Som biträdande avdelningschef är du med och leder och fördelar arbetat under dagen. Du ser till så att arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor flyter. Du arbetar med patientflöden och logistik. Du handleder vid behov sjuksköterskor och undersköterskor i omvårdnadsarbetet för dagen. Tillsammans med avdelningschef ansvarar du för att bemanningen är optimerad. Klinisk tjänstgöring på 50% ingår.
Som biträdande avdelningschef rapporterar du till avdelningschefen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet av kliniskt arbete, minst 2-3 år inom kirurgisk vård. En magisterexamen inom vårdvetenskap är meriterande och användbar i din roll som handledare och verksamhetsutvecklare. Tidigare erfarenhet som chef och/eller ledare är meriterande.

Din kompetens

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och efterfrågade egenskaper är ett gott ordningssinne, förmåga att skapa och upprätthålla rutiner och riktlinjer samt god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett chefsförordnade på heltid under tre år med en tillsvidareanställning i din grundprofession. 
Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Charlotta Marquardt, tel. 018-611 45 42
Facklig företrädare för Vårdförbundet, vxl 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.