Verksamhetscontroller

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1287/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete på en av Uppsalas största arbetsplatser där du ingår i ett team på 14 personer. Rollen som verksamhetscontroller innebär att du är ett kvalificerat stöd till verksamhetschefer och dennes underställda chefer. Du ansvarar för att driva och stödja i planerings- och budgetarbetet, uppföljning, analys och prognoser samt andra aktuella uppgifter inom verksamhetsområdet.

Du skall självständigt kunna göra analyser och föreslå åtgärder inför uppdragsgivaren. Organisatoriskt utgör verksamhetsnära ekonomistöd en del av Region Uppsalas samordnade administration och tillhör förvaltningen regionkontoret, avdelning ekonomi och styrning.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är en engagerad och utvecklingsorienterad controllers med förmåga att ha ett helhetsperspektiv samt med ett intresse för hälso- och sjukvårdssektorn. Du ingår i ett team som utgör ett verksamhetsnära stöd för planering, styrning och uppföljning. Ditt ansvar kan komma att omfatta verksamhetsområden med en årlig omsättning i intervall om cirka 100 - 800 miljoner kronor. Som verksamhetscontroller ska du stödja verksamhetschefer och deras chefer i att göra fördjupade analyser av sambanden vad gäller produktion och ekonomiskt resultat. Du förväntas samverka med andra funktioner och resurser inom den egna avdelningen, övriga regiongemensamma stödfunktioner samt sjukhusadministrationen.

Vi driver för närvarande ett utvecklingsarbete som syftar till att nå ekonomi i balans. Styrmodellen innefattar insatser för kostnadskontroll, produktivitetsutveckling och produktionsstyrning samt intäkts- och kundanalys. För att ytterligare utveckla styrmodellerna befinner vi oss i en inledande fas för ett processorienterat arbetssätt.

Dina kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning med relevant inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara motsvarande samt mer än fem års arbetslivserfarenhet. Du trivs med att samarbeta med andra professioner och att jobba självständigt. Då rollen innebär ett stöd till fler verksamheter behöver du vara flexibel, kunna hantera tidspress och höga krav från samarbetsparter.

Du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och du är en god pedagog och kommunikatör. Vi förutsätter att du har erfarenhet att arbeta i en komplex systemmiljö med affärssystem, BI-system och Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställningar på heltid.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Marie Lövgren Enhetschef verksamhetsnära ekonomistöd: 018-617 24 83
Karin Söderlund HR partner: 018-611 61 31 eller
Fackliga representanter och övriga nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Vi behandlar ansökningarna löpande så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.