Specialistläkare i psykiatri, vikariat, affektiva sjukdomar

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1289/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker Psykiatrimottagningen för Unga vuxna specialistläkare, vikariat 6 månader!

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav Sektionen för Affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer och kuratorer i team kring patienterna. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder liksom uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet liksom forskning och undervisning av studenter.

Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar och interaktion med andra är en självklar del. Som specialistläkare på Psykiatrimottagningen för Unga vuxna kommer du att arbeta främst med specialiserad psykiatrisk öppenvård men även ha ett nära samarbete med slutenvårdsavdelningarna. På mottagningen finns flera anställda specialistkollegor, samt ett antal ST- och underläkare. Samarbetsklimatet i läkargruppen är bra, och det är högt i tak för diskussioner kring patientärenden och medicinska frågor. Du får även möjlighet att utvecklas personligt och professionellt genom stimulerande möten med både patienter och deras närstående, men också med kollegor från den egna och andra sektioner, universitet och studenter. Psykiatrimottagningen för Unga vuxna är lokaliserad i nyrenoverade, centrala lokaler nära resecentrum.

Ditt uppdrag

Vi söker en engagerad och driven specialistkollega med intresse för affektiva sjukdomar och öppenvård. Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete med patientbesök och samarbete med kollegor och andra professioner i teamet. Handledning och undervisning ingår i uppdraget.

Dina kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Då en stor del av arbetet på mottagningen är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Erfarenhet av ledarskap och forskning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Tea Sundsten 018 - 611 74 84
MLA/specialistläkare Isak Sundberg 018 - 611 25 36
Sektionsadministratör Linnéa Johansson 018 - 611 21 23
Facklig kontaktperson Karin Stolare 018 - 617 11 30 (eller via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95)

Vill du jobba med oss?

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan! Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.