Överläkare/bitr överläkare barnurologi

Sista ansökningsdag 2022-03-04
Arbetsplats Sektionen för barnkirurgi. Akademiska Barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1296/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för barnkirurgi vid Akademiska sjukhuset diagnosticerar och behandlar barn och ungdomar med medfödda missbildningar inom urinvägar, mage, tarm och vissa ovanliga tumörer. Vi behandlar också akuta tillstånd hos prematura barn samt barn upp till 15 års ålder. Vår vision är att utveckla den minimalinvasiva kirurgin och har under 2021 startat upp robotkirurgi på barn. Vi är en Region- och universitetsklinik som erbjuder både basal och högspecialiserad vård, vi bedriver både planerad och akut verksamhet med pre- och postoperativ vård. På sjukhuset har vi ett brett samarbete med andra discipliner såsom urologi, allmän pediatrik, neonatologi och barnonkologi. Inom kliniken bedrivs forskning inom dessa områden.

Dina kvalifikationer

Vi söker en barnurolog med specialistkompetens inom barnkirurgi (specialistkompetens även inom allmänkirurgi eller urologi är meriterande) med inriktning mot barnurologisk kirurgi. Du som söker förväntas ha en god erfarenhet av, eller stort intresse för barnurologi och vara väl förtrogen med hypospadikirurgi. Kompetens inom laparoskopisk kirurgi och att kunna arbeta självständigt på bakjoursnivå är meriterande men inte en nödvändighet.
Vi förväntar oss att du har intresse för utbildning, forskning samt för medicinskt utvecklingsarbete.

För överläkare/biträdande överläkare krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för denna tjänstenivå.

Vi erbjuder

Vi erbjuder primärt en visstidsanställning fram till 2022-09-04 på heltid. Beroende på din bakgrund erbjuds tjänst som biträdande överläkare eller överläkare. Möjlighet kan finnas till tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten kommer att sakkunnigprövas innan tillsättning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Elisabet Gustafson, 018-611 03 30, 070-7708060
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 08–611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.