FoU-samordnare

Sista ansökningsdag 2022-01-21
Arbetsplats FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH536/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på FoU Socialtjänst och angränsande hälso– och sjukvård

En av våra FoU-samordnare inom området barn och unga har fått en annan tjänst så nu söker vi dig som vill vara med utvecklas tillsammans med oss och få ett arbete som både är varierat och stimulerande. Tjänsten är på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och förmåner som gör skillnad. Läs om våra förmåner här.

Vår verksamhet

FoU-S ingår i förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Inom FoU-S arbetar samordnare, vetenskapliga handledare, kommunikatör samt administrativt stöd. Enhetens områden är uppdelade i barn och unga, funktionshinder, missbruk och beroende samt äldre. Verksamheten styrs politiskt av Samråd HSVO (Hälsa, stöd, vård och omsorg) där alla länets kommuner samt Region Uppsala är representerade.  Uppdraget regleras genom ett samverkansavtal mellan länets kommuner samt Region Uppsala.

FoU-S övergripande mål är att verka för en kunskapsbaserad, jämlik och jämställd socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård. Vi står för god kvalitet i vårt arbete.

Ditt uppdrag

Som FoU-samordnare kommer du att:

-stödja kommunerna och regionen med samverkan, metod- och kunskapsutveckling
-stödja och driva verksamhetsutveckling, projekt och aktiviteter
-samordna och delta i regionala, lokala och nationella nätverk
-stödja kommunerna och regionen i framtagande av samverkansöverenskommelser och styrdokument inom barn och unga området
-söka och sprida relevant kunskap från forskning och praktik
-stödja huvudmännen i brukarinflytande lokalt och regionalt

Din kompetens

Du som söker ska ha relevant högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig grund, gärna socionomexamen och att du har vidareutbildning inom socialt arbete. Vi vill att du har erfarenhet av kommunal verksamhet inom området barn och unga. Det är viktigt att du har erfarenhet av att självständigt driva frågor och att arbeta i projekt. Du är kommunikativ i både tal och skrift och har inga svårigheter med att presentera ditt uppdrag eller sammanfatta arbetet i en rapport.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, såsom att strukturera och genomföra kartläggningar, uppföljningar och/eller utvärderingar och att skriva rapporter. Det är även meriterande om du sen tidigare arbetat med forsknings- och utvecklingsinriktat arbete i regionen och kommunernas socialtjänster samt har erfarenhet från politisk styrd verksamhet.

Tjänsten innebär att du har kontakt med flera olika aktörer och kräver förståelse för olika verksamheter. Arbetet förutsätter därför både god samarbetsförmåga samt att självständigt planera och driva arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Mer information lämnas gärna av verksamhetschef Eva Köpman Hagström, tel. 018 617 23 07 eller
FoU-samordnare barn och unga Geli Lytter tel 018 617 77 01.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 21 januari 2022.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.