LARO-mottagningen söker sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2022-01-17
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1302/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde beroende- och neuropsykiatri är den verksamhet inom Region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och riktlinjer samt lägger stor vikt på behandling, vårdutveckling, vårdprocesser och forskning. 

Beroendepsykiatrins öppenvård består av Beroendemedicinska mottagningen och
LARO-mottagningen (Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende) som erbjuder substitutionsbehandling för personer med ett opioidberoende.

Målgruppen på LARO-mottagningen är personer över 18 år som utvecklat ett beroende antingen genom illegalt bruk eller iatrogent beroende av smärtstillande opioider på grund av långvarig kronisk smärta.?Vi är den enhet inom region Uppsala som utgör den främsta kunskaps- och kompetensresursen avseende opioidberoende.  

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor och kuratorer. Vi är ett litet team på ca 10 personer som arbetar i nära samarbete och trivs tillsammans.  
Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och bibehålla en god vård- och arbetsmiljö därför erbjuder vi regelbundet handledning och fortbildning. 

För oss är det viktigt att alla anställda ska känna sig trygga och bekväma med det arbete som utförs. Som nyanställd får du därför en lång introduktion, handledning och dessutom en egen mentor.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska har du en central roll i teamet med ett övergripande behandlings- och omvårdnadsansvar för patienter i nära samarbete med ansvarig läkare och övriga kollegor i teamet.

Arbetet innefattar utredningar, bedömningar och uppföljning i öppenvård.
Du liksom övriga medarbetare i teamet kommer att vara fast vårdkontakt för ett antal patienter och därmed ha individuella behandlingskontakter.
Till vår mottagning kommer patienter dagligen för läkemedelshämtning och du kommer vara en del av vår läkemedelsmottagning där du gör kliniska bedömningar, administrerar läkemedel, genomför drogkontroller och andra sedvanliga sjuksköterskeuppgifter.

Ett fungerande nätverk är ofta en förutsättning för en lyckad beroendevård. Att samarbeta med vårdgrannar och övrigt nätverk kring patienten utgör därför en viktig del av arbetet. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt. 

Dina kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri, erfarenhet av beroendevård eller akutpsykiatri är meriterande.

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra yrkesprofessioner men även att du har förmåga till självständigt arbete. 
Vi ser även att du har en vilja att vara med och utveckla beroendevården. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Heltid, tillsvidare, måndag till fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillsättning enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jenny Marteleur, 018-611 21 46  

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.