Sjuksköterska till affektiv mottagning 2

Sista ansökningsdag 2022-01-28
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1205/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Affektiv mottagning 2 är en allmänpsykiatrisk mottagning för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med affektiva sjukdomar, främst bipolär sjukdom, ångestsjukdomar, depression och personlighets syndrom.

Vi arbetar i team på mottagningen vilket gör att du alltid har någon i närheten att diskutera svåra beslut och ärenden med. I teamen samarbetar du med läkare, kuratorer, psykologer och sekreterare, där du som sjuksköterska ansvarar för det psykiatriska omvårdnadsarbetet av teamets patienter. I ditt team kommer du också ha en erfaren specialistsjuksköterska som kollega. 

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss kommer du vara en fast vårdkontakt till egna patienter som du bygger relation med och följer över tid och följer upp psyk status. Bland dina arbetsuppgifter ingår att genomföra nybesöksbedömningar, läkemedelsinsättningar och läkemedelsuppföljningar. Du håller suicidpreventiva samtal, gör suicidriskbedömningar och håller i stödsamtal. Du kommer också hantera frågor från patienter via tex 1177 och telefonrådgivning. 

Du kommer att erbjudas möjlighet till att delta eller få introduktion till att hålla i grupper inom psykoedukation och färdighetsträningsgrupper  om intresse finns. Akupunktur utförs också på mottagningen om du är intresserad av att lära mer kring det. Mottagningen deltar också i läkemedelsstudier och andra studier.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska med inriktning psykiatri, alternativt grundutbildad sjuksköterska med ambitionen att specialisera sig. Erfarenhet av psykiatri, särskilt av affektiva patienter i slutenvård eller öppenvård är meriterande. Vi söker dig med ett genuint intresse för patientgruppen med affektiva tillstånd.  

Din kompetens

Vi söker dig som har stort engagemang och vilja att utveckla vården kring patienter med affektiva tillstånd och att göra skillnad för våra patienter. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du tar eget ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du är tålmodig i en förändringsbenägen organisation.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt ök samt ett vikariat på heltid med tillträde 1 januari 2022 eller enligt ök till och med 31 december 2022. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna-Karin Zeidlitz, 018-611 23 36 eller e-post:anna-karin.zeidlitz@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.