Biomedicinsk analytiker till Stamcellslaboratoriet

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1308/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker en BMA till Stamcellslab på Akademiska sjukhuset. Vår främsta uppgift är att ta hand om, och förvara hematopoetiska stamceller, mellan skörd och transplantation.
Vi jobbar hantverksmässigt i vår rensrumsanläggning och cellerna förvarar vi i flytande kväve.
Vi har också en stor verksamhet med flödescytometri där vi så klart analyserar stamceller men också gör immunbristutredningar, vävnadstypningar och kvalitetstester åt flera blodcentraler.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär så otroligt många olika arbetsuppgifter, att rada upp dem här är inte möjligt, så vill du ha ombyte men ändå struktur så är det hit du ska söka!
Vi på stamcellslab är en liten men engagerad, stolt och glad grupp individer som nu söker likasinnade som kan hänga med in i framtiden där cellterapier blir allt viktigare och vanligare. Vi jobbar i ett högt tempo då vi gör allt från mikroskopering till att ta emot stamcellskurirer från världens alla hörn.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Du talar och skriver svenska flytande. Vi ser det som meriterande om du har vana av att arbeta med celler i steril miljö, gärna också renrumsarbete, samt har erfarenhet av flödescytometri.

Utöver ovanstående så lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill att du är driftig, prestigelös och bra på att samarbeta. Hos oss är det extra viktigt att du är noggrann och ansvarstagande eftersom vårt arbetsmaterial ska transplanteras till patient

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 3634
Processansvarig BMA Ewa C Jansson, 018-611 4183

Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 4188
Emelie Granath, Vårdförbundet, tel. 018-611 4188

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.