Biträdande arbetsledare

Sista ansökningsdag 2022-01-23
Arbetsplats Specialisttandvården Orofacial medicin Seminariet
Förvaltning Folktandvården i Uppsala län
Referensnummer FTV01/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att jobba såväl kliniskt och som biträdande arbetsledare på Specialisttandvården Orofacial medicin Seminariet.

Vår verksamhet

Folktandvården i Region Uppsala har som mål att bli nationellt ledande inom äldretandvård. Sveriges befolkning blir allt äldre och fler människor har dessutom kvar sina egna tänder. Vi är i framkant inom området och sedan augusti 2018 bedriver vi ST-utbildning inom Orofacial medicin. Den mobila verksamheten växer och behovet av våra tjänster ökar. Vår verksamhet präglas av tillgänglighet och god service till våra patienter. På Specialisttandvården Orofacial medicin Seminariet arbetar ca 40 medarbetare som också bemannar Mobila kliniken. Specialisttandvården Orofacial medicin Seminariet ligger i ett vackert gammalt hus och kliniken har sex fräscha nya behandlingsrum. Avståndet till Uppsala Resecentrum är ca 2 km, så det finns goda pendlingsmöjligheter.

Vi är en glad arbetsgrupp som arbetar alltid med patient i fokus. Hos oss är vi samarbetsvilliga och hjälpsamma, vi arbetar självständigt när det krävs och tillsammans när det behövs.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har ett stort engagemang för verksamheten och som administrativt vill stötta vår arbetsledare på Specialisttandvården Orofacial medicin Seminariet. Uppdraget som biträdande arbetsledare utförs inom din ordinarie kliniska tjänst. Uppdragets omfattning är behovsstyrt och kommer variera under året. Övrig tid arbetar du inom din grundyrkesroll med ordinarie arbetsuppgifter på kliniken.

Exempel på arbetsuppgifter som biträdande arbetsledare:

 • Tillsammans med övriga klinikledningen planera bemanningen på kort och lång sikt
 • Hantera personalärendesystem (Heroma)
 • Tidboksplanering
 • Hantera listor

Uppdraget kan innefatta även andra uppgifter baserat på personliga egenskaper. Som biträdande arbetsledare är du en del av klinikledningen men du har inget personalansvar. Uppdragets tidsperiod är ett år inledningsvis, därefter kan uppdraget förlängas baserat på klinikens behov, i grunden behåller du din tjänst som tillsvidareanställd inom din grundyrkesroll.

Är du den vi söker?

Vi vill att du har en dokumenterad formell tandvårdsutbildning samt erfarenhet av några års arbete inom tandvårdsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap.

Du som söker har intresse av såväl kliniskt arbete som administration. Du har en stark förmåga att se helheten i en verksamhet. Du har även förmågan att kunna bemöta och interagera väl med människor oavsett personligheter och personliga egenskaper.

Vidare är du:

 • Självgående - du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.
 • Flexibel - Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
 • Energisk - Har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på ditt arbete
 • Strukturerad - Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
 • Stabil - Är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning i din grundyrkesroll och uppdrag som biträdande arbetsledare. Tjänsten är på hel - eller deltid.

Ett varierande arbete där du får utveckla såväl din kliniska som administrativa- och ledarskapsförmåga.

Region Uppsala har ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tar hand om dig som medarbetare och skapar förutsättningar för ekonomisk trygghet. I vårt kollektivavtal ingår bland annat:

 • Tjänstepension
 • Ett starkt försäkringsskydd
 • Extra semesterdagar till dig över 40 år
 • Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Folktandvården i Uppsala län har god tillströmning av patienter, bra ekonomi och intressanta utvecklingsprojekt. Vi är en organisation där alla känner sig behövda och delaktiga, där alla kan tillföra värden och egenskaper som för vår verksamhet framåt. Vårt driv sitter i medarbetarna! Låter det intressant? Kom och dela vårt driv!
Vi ser fram emot din ansökan!

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten kontakta:
Verksamhetschef Meral Karakas, 076-833 25 61
För SRAT Monica Edling, 070-735 33 50
För TT Isabel Brundin 070- 508 13 10
För Vision Jonas Wärnsberg 018-611 21 91

Välkommen att söka via länken nedan. Sista dag för ansökan är 23 januari 2022

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Folktandvården i Uppsala län