Undersköterska kirurgisk utvecklingsavdelning

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS892/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Kirurgisk utvecklingsavdelning växer och behöver därmed fler drivna och kreativa kollegor som vill vara med att hjälpa oss att utveckla hållbara arbetssätt med fokus på delaktighet för såväl patient som medarbetare. 

Skillnad, utveckling och mening

Utvecklingsavdelningen öppnade upp sina dörrar i september 2018, en då liten enhet med få patienter och en liten personalgrupp. Det initiala syftet med avdelningen var bland annat att förbättra arbetsmiljön genom att utmana det traditionella vårdlagstänket. Detta exempelvis genom att renodla de olika rollerna som ingår i det tvärprofessionella teamet - rätt kompetens på rätt plats, där varje medarbetares kompetens tas tillvara och utnyttjas på rätt sätt. Idag har enheten växt, både sett till antal medarbetare men även till patientantalet. Syftet och ambitionen är dock fortfarande detsamma - att hitta vägar som leder till förbättrade arbetssätt inför framtiden genom teambaserad- och personcentrerad vård. 

Vår verksamhet

Utöver uppdraget att utveckla, tar avdelningen emot akut- och traumakirurgiska patienter direkt från akutmottagningen samtidigt vårdar vi elektiva patienter med sjukdomar i tjock och ändtarm samt patienter med sjukdomar i de endokrina organen. Den kirurgiska vården bedrivs enligt ERAS-konceptet, Enhanced Recovery After Surgery, målet med konceptet är bland annat snabbare återhämtning, färre komplikationer och därmed kortare vårdtid. 

En vårdavdelning bedriver som bekant vård under dygnets alla timmar. Som en del i utvecklingsarbetet har vi justerat våra arbetstider jämfört med traditionella vårdavdelningar. Dagpasset börjar 07.30, vilket ger medarbetarna mer tid på morgonen och tillåter att arbetet lättare kan kombineras med exempelvis familjeliv. Detta har medfört att tiden då dagpersonal och kvällspersonal är på plats tillsammans förlängts, vilket resulterat i mindre övertid. En liten förändring som fått en positiv effekt.

Är du rätt för oss och är vi rätt för dig? 

Att bedriva utvecklings- och förändringsarbeten är inte alltid lätt, det för med sig både med och motgångar. Vi arbetar ödmjukt och prestigelöst, vi vågar testa och vi vågar misslyckas. Tillsammans klarar vi det mesta. 

För att du som undersköterska skall trivas hos oss behöver du ha ett öppet sinne och vara flexibel då du kommer att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du bör vara engagerad, motiverad och ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl dina kollegor som patienter. Vi uppmuntrar till kreativitet och till nya tankar och idéer - inga idéer är dåliga. Vi är övertygade om att både du som är nyexaminerad, erfaren eller du som kanske inte arbetat inom vården på ett tag, men som är sugen på att återvända, har en viktig roll att fylla hos oss! 

I denna tillsättning kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet. 

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig vikariat eller tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Patrik Bodeby
Biträdande Avdelningschef Malin Hållinder och Fabian Nyström
Facklig kontaktperson, Kommunal, nås via växeln 018-611 00 00

Läs mer om kirurgiska utvecklingsavdelningen

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer komma att ske fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.