Barnmorska till BB och BBpåVäg/Amningsmottagning

Sista ansökningsdag 2022-02-06
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS09/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du jobba på BB och med BB vård i hemmet?

 

Vi utökar antalet barnmorskor inom Obstetriken på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

 

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år och mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år.

Vi har ett stort upptagningsområde och erbjuder vård för riks- och regionpatienter.
Obstetriksektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna som består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, induktionsmottagning, specialistmödravård, aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Vi har därutöver också en gemensam akutmottagning för gynekologi och obstetrik (AGO).

På vår BB-avdelning har vi både gravida kvinnor och nyblivna familjer. Vi ansvarar också för vården av lätt prematura barn i ett nära samarbete med neonatalavdelningen. En stor del av BB -vården av de friska kvinnorna och barnen sköts av barnmorskorna på BB på Väg (BB vård i hemmet).

Vårt mål är att rekrytera fler barnmorskor för att kunna reducera antalet kvinnor/barn till 5 per barnmorska dagtid. Detta för att skapa en hållbar arbetsmiljö med kontinuitet, helhetsperspektiv och det bästa omhändertagandet för kvinna/barn.

Ditt uppdrag

Vi utökar nu antalet barnmorskor på vår BB avdelning och erbjuder nya tjänster som också innefattar arbete på BB på väg (BB vård i hemmet/amningsmottagning). Vi tror att en bred kunskap och ökad kompetens hos våra barnmorskor, där man ges möjlighet att följa patienterna i denna del av vårdkedjan, ger den bästa tänkbara vård och trygghet för våra nyblivna familjer.

Vi uppmuntrar och ser mycket positivt på att man som medarbetare är delaktig i flera delar inom vårt verksamhetsområde. Som barnmorska inom eftervården erbjuder vi en delad tjänst där du dels får vara med och utveckla vården både för gravida kvinnor och omhändertagandet och vården av kvinnor, barn och den nyblivna familjen både på BB och i deras hem.

Vi har ett mycket gott samarbete på kliniken och strävar efter att ge möjlighet till ökad kompetens för våra medarbetare genom att arbeta i flera delar av vårdkedjan och därigenom ge våra patienter den bästa vården.  
Hos oss arbetar du i kompetenta team med barnmorskor, sjuksköterskor,  undersköterskor och läkare.  Vi är väl inarbetade arbetsgrupper med fokus på hög kvalitet.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus har vi ett nära samarbete med Upsala Universitet och ett ständigt pågående kvalitetsarbete på kliniken.
Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet. Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära och kollegialt samarbete. Att ge patienten det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Kvinnan, barnet och familjen är vårt fokus. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad barnmorska med minst ett par års erfarenhet Legitimerad barnmorska – utifrån den nya kompetensbeskrivning som utfärdats av Svenska Barnmorskeförbundet. 

Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna.
Och naturligtvis är du nyfiken på hur vi tillsammans bygger BB-vården starkare framöver! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav:
B-körkort
Några års erfarenhet av BB-vård, amning och amningsrådgivning.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 80 - 100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras.  Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du möjlighet att inom slutenvården ingå i poängmodellen som innebär en förkortad veckoarbetstid. Modellen innebär ökad möjlighet till återhämtning och ökad flexibilitet.

Se mer om bla friskvårdsförmåner och möjlighet till löneväxling.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef BB: Anna Ekenberg Abreu Tel.070-6114920, 018-6112888
Avdelningschef Obstetriska Specialistmottagningarna/BB på Väg:
Katarina Volgsten Tel. 072–1414984, 018-617 02 45

Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.