Forskningskoordinator / projektledare till forskargruppen klinisk fysiologi

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS10/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Forskargruppen klinisk fysiologi bedriver kliniska studier om värdet av olika kliniska fysiologiska metoder vid diagnos och uppföljning av patienter. Gruppen är framför allt forskningsaktiv i studier kring lungfunktionsdiagnostik, biomarkörer vid lungsjukdom/ lungpåverkan samt cardiac imaging. 

Vi söker nu en forskningskoordinator/ projektledare för de projekt som berör lungfunktionsdiagnostiken/ biomarkörer vid lungsjukdom.

Ditt uppdrag

I rollen som forskningskoordinator/ projektledare får du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta i nära samverkan med vår forskningspersonal, ansvariga prövare och forskningsledaren för forskargruppen Klinisk fysiologi. Vi bedriver ett nära samarbete med forskargruppen lung-, allergi och sömnforskning samt fler andra forskargrupper vid Akademiska sjukhuset.

Vår grupp är engagerad i ett antal nationella och internationella samarbetsprojekt och du kommer därmed att arbeta som projektledare eller projektmedlem i lokala, nationella och internationella studier.
Mer specifikt innefattar arbetsuppgifterna:

  • studiekoordination av en multicenterstudie om uppföljning av patienter med genomgången covid
  • ge administrativt stöd (budget, planering, ansökningar mm) till forskningsstudier inom gruppen klinisk fysiologi
  • även visst arbete inför planeringen av SCAPIS återundersökningen kan ingå
  • beroende på kandidatens profil och intresse kan även möjlighet finnas att jobba i kliniska studier

Dina kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har en högskoleutbildning inom vården. Annan högskoleutbildning inom hälsovetenskap, farmaceutisk vetenskap eller naturvetenskap kan vara av intresse.

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av planering, genomförande och rapportering av kliniska studier och att du har god kännedom om kvalitetssystemet GCP (Good Clinical Practice). Du har god erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården alternativt att du har god kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation och verksamhet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt samt utbildning i projektledning. Har du erfarenhet av samverkan mellan akademi, hälso-och sjukvård och/eller näringsliv ser vi det som positivt. Erfarenhet av lungfunktionsdiagnostik är också meriterande. Vi ser det även som värdefullt om du har en magister-/master-/forskarutbildning.

Vi vill att du har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Goda kunskaper i MS Office och projektledningsverktyg är meriterande.

Egenskaper som vi värdesätter är att du är självgående, drivande och flexibel, samt att du har lätt för att bygga nätverk, skapa förtroende och goda relationer. Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten, serviceinriktad och ansvarstagande samt kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter.
Du bör också ha en god förmåga att hitta nya lösningar och angreppssätt.

Vi erbjuder

Heltid i första hand (mindre tjänstgöringsgrad kan dock vara aktuellt ifall önskemål finns).
Dagtid. Tidsbegränsad anställning: 1 år med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Professor Andrei Malinovschi, forskargruppsledare för forskargruppen klinisk fysiologi, vxl 018-611 00 00, andrei.malinovschi@medsci.uu.se

Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, nås via växeln: 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.