Ultraljudsbarnmorska till fostermedicin på Akademiska Sjukhuset, Uppsala

Sista ansökningsdag 2022-02-06
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS12/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Ultraljudsbarnmorska till fostermedicin på Akademiska Sjukhuset, Uppsala
Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli Sveriges ledande universitetssjukhus. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter.
Vill du vara med?

Vi hoppas att du är den kollega vi söker för att fortsätta bygga vårt kompetenta team ännu starkare.

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård och sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år. Obstetriska specialistmottagningarna består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, specialistmödravård, aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år.

Vi är ett tiotal barnmorskor och läkare som utgör teamet på fostermedicin. Vi bedriver högkvalificerad vård i nära samarbete med våra kollegor på kliniken. Vi är ett högkompetent, engagerat, tryggt och glatt team med barnmorskor, obstetriker och undersköterskor. Det kollegiala stödet och samarbetet är väl inarbetat och mycket värdefullt för oss. Vi strävar hela tiden mot att utveckla och förbättra vårt arbete och har alltid patienternas intresse i fokus.

Är vi rätt för dig?

Hos oss får du arbeta i ett mycket kompetent team med barnmorskor och läkare. Vi är en väl inarbetad grupp med gemenskap och arbetsglädje och med fokus på hög kvalitet.
Vi har ett mycket värdefullt tvärprofessionellt utbyte mellan våra ultraljudsbarnmorskor och fostermedicinare. Vi har bl.a. gemensamma bildronder och utbildningsdagar.
Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära samarbete med våra kollegor på specialistmödravården. Då vi är ett Universitetssjukhus har vi också ett nära samarbete med Upsala Universitet.

För att ge möjlighet till ökad kompetens och variation i arbetsuppgifterna arbetar alla våra ultraljudsbarnmorskor även i annan del av verksamheten, bl.a. på vår bedömningsmottagning. Att ge patienten det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Dina kvalifikationer

Legitimerad barnmorska – utifrån den nya kompetensbeskrivning som utfärdats av Svenska Barnmorskeförbundet.
Specialistkompetens som ultraljudsbarnmorska. RUL-certifiering är ett krav. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom obstetriskt ultraljud, gärna med både RUL- och KUB certifiering. Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är noggrann, trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete.
Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänstgöringsgrad 80 - 100%, tillträde enligt överenskommelse. 

Vi välkomnar även dig som kanske bara vill jobba några dagar i veckan, för att bibehålla din kompetens eller för att få möjlighet att utvecklas på ett Universitetssjukhus

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Katarina Volgsten tel 072– 1414984, 018– 6170245
Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länk nedan. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.