Registeradministratör till Regionalt cancercentrum (RCC)

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Regionalt cancercentrum (RCC) Mellansverige , Akademiska sjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS16/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På regionalt cancercentrum Mellansverige (RCC)  arbetar vi med att bidra till en bättre och mer jämlik cancervård - inte bara i vår  sjukvårdsregion, utan i hela landet. 

Nationellt samarbetar vi med de fem andra RCC-kontoren som representerar övriga sjukvårdsregioner (Norr, Stockholm-Gotland, Sydöst, Väst och Syd). I RCCs uppdrag ingår att som kunskapsorganisation stödja de sju landstingen/regionerna i Mellansverige   att uppfylla målen i den nationella cancerstrategin.

Vi arbetar bland annat med regionala tumörregister, kvalitetsregister, vårdprocessutveckling, nationella och sjukvårdsregionala projekt och utveckling av den nationella IT-plattformen för kvalitets- och cancerregister. Regionalt cancercentrum finns på området Uppsala Science Park beläget intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vad erbjuder vi dig?

Regionalt cancercentrum Mellansverige  är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt. Vi har drygt 40 medarbetare bestående av bland annat registeradministratörer, koordinatorer/sjuksköterskor, statistiker, epidemiologer och systemutvecklare. Det här ett uppdrag för dig om du söker en arbetsplats med möjlighet till lärande och utveckling samtidigt som du arbetar med angelägna frågor på hälsoområdet.

Ditt uppdrag

Som registeradministratör ansvarar du för att kvalitetsgranska, koda och sammanställa inrapporterade data till cancerregister och diagnosspecifika kvalitetsregister. Uppdraget  bedrivs i arbetsgrupper och du kommer att få ett delat ansvar för upp till fem olika cancerdiagnoser. I arbetsuppgifterna ingår att medverka vid nationella och regionala möten med kliniker verksamma inom cancervården samt att ha regelbundna kontakter med inrapportörer verksamma vid regionens patolog-och sjukhuskliniker. Du förväntas också att aktivt delta vid utbildning av inrapportörer. Arbetsuppgifterna utförs i huvudsak på plats vid RCC.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för frågor som rör cancervården och dess utveckling, du kan ha en bakgrund som exempelvis undersköterska eller medicinsk sekreterare. Du bör ha en mycket god och dokumenterad datorvana, erfarenhet av arbete i patientadministrativa system eller vårddatabaser och grundläggande kunskaper i medicinsk terminologi. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av cancervård. Vi lägger stor vikt vid att du kan arbeta både självständigt och i grupp, är bra på att kommunicera  och tala inför en grupp.

Din kompetens

Du är ansvarsfull och noggrann med ett intresse och driv för att i detalj sätta dig in i olika cancerdiagnoser med tillhörande kodverk. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har ett öppet, utåtriktat och prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete med en vilja till kontinuerlig utveckling och lärande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Arbetsspråket på RCC är svenska.

Vi erbjuder

Omfattning av tjänst: Tillsvidare 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef/verksamhetsutvecklare, Camilla Ärlestål: 076-8156573
Funktionsansvarig chef, Mats Lambe: 018-15 19 22
Vårdförbundet:  Catharina Östman nås via vxl 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.