Biträdande Avdelningschef till kirurgavdelning & kirurgmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-01-28
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE01/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig?

 

Vi söker nu en biträdande avdelningschef till vår Kirurgavdelning & Kirurgmottagning.

 

Vår verksamhet

Kirurgavdelningen är en elektiv vårdavdelning med inriktning mot ortopedi, allmänkirurgi, urologi samt gynekologi. Kirurgmottagningen har planerad och en del akuta uppdrag inom öppenvården inom kirurgi, ortopedi samt urologi. Här arbetar ca 40 personer. Vi tar hand om patienter från hela länet. Vi arbetar måndag till lördag på vårdavdelningen och måndag till fredag på mottagningen. Vi arbetar 40 timmars vecka. Vi värdesätter en god psykosocial arbetsmiljö där det ska vara ett öppet klimat och arbetar regelbundet med förbättringar inom området. Vi använder oss av journalsystemet Cosmic.

Teamarbetet är centralt både på avdelningen och mottagningen, något som möjliggör en helhetsbild av patienten, individanpassade åtgärder samt främjar patientsäkerheten. Teamet består av sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, avdelningsläkare samt operatörer i de olika diagnoserna.

Ditt uppdrag

Personal - Du har ett delegerat ansvar för en grupp sjuksköterskor och undersköterskor. Du medverkar i rekrytering och lönesättning, har medarbetarsamtal och genomför rehabiliteringsåtgärder. Du arbetar strategiskt med uppföljning av din personal och deras utveckling. Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöarbetet och du är delaktig i personalplaneringen.

Verksamhet - Här medverkar du i framtagningen av avdelningens och mottagningens mål och du är delaktig i att följa upp och utvärdera dessa. Du arbetar för att ge förutsättningar för personalen att vara med och utveckla verksamheten och patientvården. Du är delaktig i patientsäkerhetsarbetet på avdelningen samt har läkemedelsansvar.

Arbetsledning – Som biträdande avdelningschef är du med och leder och fördelar arbetat under dagen. Du ser till så att arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor flyter. Du arbetar med patientflöden och logistik. Du handleder vid behov sjuksköterskor och undersköterskor i omvårdnadsarbetet för dagen. Tillsammans med avdelningschef ansvarar du för att bemanningen är optimerad. Klinisk tjänstgöring på 50% ingår.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet av kliniskt arbete, minst 2-3 år inom kirurgisk vård. En magisterexamen inom vårdvetenskap är meriterande och användbar i din roll som handledare och verksamhetsutvecklare.

Tidigare erfarenhet som chef och/eller ledare är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och efterfrågade egenskaper är ett gott ordningssinne, förmåga att skapa och upprätthålla rutiner och riktlinjer samt god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Tillsvidare 100% som sjuksköterska med ett tidsbegränsat uppdrag som biträdande avdelningschef på 50%.
Dagtjänst (d.v.s. dag, kväll och lördag).

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Ulrika Wiklund tel: 0171-41 8275 ulrika.wiklund@regionuppsala.se 
Facklig kontaktperson: Linda Belt Gustafsson linda.belt.gustafsson@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.