Kontaktsjuksköterska till urologmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-01-28
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS17/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet urologi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör, penis och testiklar. Patienterna kommer från vår sjukvårdsregion men i många fall tar vi emot patienter från övriga Sverige och även utlandet. På vår urologmottagning arbetar sjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeuter, koordinatorer och läkare.

Här kan du utvecklas som sjuksköterska med stöd av erfarna kollegor och vara med och bidra till förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.

Ditt uppdrag

Då en av våra kontaktsjuksköterskor ska vara föräldraledig söker vi nu en vikarierande kontaktsjuksköterska för cancerpatienter inom urologi.
Kontaktsjuksköterskan har det övergripande ansvaret för patient och närstående genom hela vårdkedjan. I uppdraget ingår att vara särskilt tillgänglig, att informera om kommande steg i vård och behandlingen, att ge stöd vid normala krisreaktioner och att förmedla kontakter med andra yrkesgrupper.

Kontaktsjuksköterskan ska även finnas tillgänglig i samband med diagnosbesked, förmedla patientens vårdplan, samt informera och stödja patient och närstående under hela vårdtiden. I arbetet ingår även arbete med kvalitetsregistret för prostatacancer samt visst mottagningsarbete.
Du kommer få ett varierande och intressant arbete och får arbeta tillsammans med erfarna kollegor.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med minst ett par års erfarenhet inom yrket. Erfarenhet av urologisk- och/eller onkologiskvård är meriterande liksom tidigare arbete som kontaktsjuksköterska. 

Din kompetens

Vi söker dig som kan och vill bidra med dina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp. Du som person har en god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt.
Du kan organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på en arbetsplats med ett växlande arbetstempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där det finns stora möjligheter att utvecklas som sjuksköterska oavsett tidigare erfarenhet. Hos oss får du personlig anpassad inskolning.
Möjlighet till intern- och extern vidareutbildning finns.

Vikariat 10 månader med möjlighet till förlängning. Heltid, dagtid mån-fre.
Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Ekwurtzel Johansson 018-617 50 05
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.