Biträdande verksamhetschef AnOpIVA

Sista ansökningsdag 2022-01-28
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS20/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet anestesi, operation och intensivvård vid Akademiska sjukhuset har en bred klinisk verksamhet och aktiva forskningsgrupper inom flera områden. Vi har för närvarande cirka 850 medarbetare, varav 25 ST-läkare. Vi söker nu en biträdande verksamhetschef.

Ditt uppdrag

Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du har det övergripande samordningsansvaret för verksamhetsområdets olika enheter. När verksamhetschefen är frånvarande tillträder du som till tillförordnad verksamhetschef. Som biträdande verksamhetschef stödjer du verksamhetschef, sektionschefer och avdelningschefer i områden personal, kvalitet, produktion och ekonomi. Din roll är samverkande och stödjande.

I uppdraget ingår också att utveckla samarbetet med såväl externa som interna samarbetspartners. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer/ kompetenser 

Du är eller har varit chef. Som person är du utåtriktad, engagerad och har stor samarbetsförmåga. Du bör ha förmåga att självständigt driva och utveckla viktiga frågor samt ha en stor portion av ödmjukhet.

Det är meriterande om du har kunskap om verksamheten och kännedom om de lokala förhållandena.
Vi ser gärna att du har gått regionens interna chefsprogram eller motsvarande. 

Som person är du tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap. Du har förmågan att via dialog med medarbetare formulera visioner, tydliggöra syftet med verksamheten, sätta upp mål och därigenom skapa engagemang och resultat samt verka för en god arbetsmiljö.
Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och är en god pedagog och kommunikatör. Stor vikt kommer också att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En tjänst på heltid. Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som biträdande verksamhetschef på tre år med möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef: henrik.olivero-reinius@akademiska.se  018-611 92 46
Human resource (HR): asa.frycklund.nordin@akademiska.se  018-617 03 66

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.