Sjuksköterska med intresse för neurokirurgisk dagsjukvård

Sista ansökningsdag 2022-01-23
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS28/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du starta eller fortsätta din karriär på toppen? Som sjuksköterska hos oss får du jobba med det viktigaste en människa har, sin hjärna. Den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Då har vi jobbet för dig!

Är vi rätt för dig?

Dagsjukvården för neurokirurgi och neurokirurgmottagningen tillsammans med neurokirurgavdelning 85E är en del av de sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige. På dagsjukvården och neurokirurgmottagningen tar vi emot patienter för mottagningsbesök, operationsförberedelser och dagkirurgiska ingrepp. Rådgivning genom 1177.se ingår. På avdelningen tar vi emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar, hydrocefalus, parkinson och tremor. 

Hos oss ansvarar du tillsammans med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter samt arbetsterapeut för den pre- och postoperativa vården av de neurokirurgiska patienterna. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter och växlande arbetstempo. Hos oss blir du en del av ett härligt team med blandade åldrar, kön och erfarenheter. Vi stöttar varandra och hjälps åt. Du är aldrig ensam! Tillsammans med övriga avdelningar och mottagningar inom verksamhetsområdet neuro samarbetar vi för att nå de mest optimala förutsättningarna för våra patienter och medkollegor.

En arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling

När du börjar arbeta hos oss erbjuder vi en för dig anpassad inskolning tillsammans med erfaren kollega. Introduktionen består av både klinisk tjänstgöring och teoretiska utbildningstillfällen med vår utbildningssjuksköterska. Detta för att skapa de bästa förutsättningarna till att du ska bli kompetent, självständig och trygg i din profession hos oss. Vi har flertalet seniora sjuksköterskor som stöttar i det dagliga arbetet genom att ge råd. Vi har regelbundet schemalagda utbildningsdagar där vi i grupp fördjupar oss inom aktuella områden. 

Inom verksamhetsområdet neuro satsar vi på våra medarbetares utveckling och har därför en intern terminsvis fördjupningskurs i neurokirurgi på fem heldagar. All personal hos oss erbjuds att gå. När du arbetat ett par år erbjuds du att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 p på Uppsala Universitet. Det finns även möjlighet att ansöka om att gå ett internt tvåårigt fokusprogram inom neurosjukvård med möjlighet att fördjupa sig ytterligare inom omvårdnad och ledarskap. 

Dina kvalifikationer

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse för ett varierande arbete med inriktning mot kirurgisk vård? Vill du arbeta på en arbetsplats med kunniga och erfarna kollegor? Tycker du om teamarbete? Om du känner att detta passar in på dig så kan du vara rätt person för oss! Vi uppskattar även dig som är engagerad, nyfiken och positiv och därmed bidrar till en bra arbetsmiljö. 

Vi erbjuder

Vi välkomnar dig som tillsvidareanställd på en 100% tjänst. Arbetet kommer vara fördelat cirka 50% på vår dagsjukvård samt mottagning och cirka 50% på avdelningen. På dagsjukvården och mottagningen är arbetstiderna förlagda dagtid måndag till fredag. På avdelningen ingår kvälls- och helgpass. Om så önskas kan kvällspassen bytas mot nattpass för att nå en lägre veckoarbetstid.

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Personliga behov diskuteras vid schemaläggning. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta avdelningschef Josefine Norén 018–617 08 65 eller biträdande avdelningschef Kristina Nordström. Kanske vill du följa en eventuell framtida kollega under ett arbetspass för att få veta mer om avdelningen? Självklart går det bra!

Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.