Undersköterska till onkologavdelningen, sommarvikariat 2022

Sista ansökningsdag 2022-01-23
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS30/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet.  

Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.  

Vår verksamhet

Onkologavdelning 101 B är en slutenvårdsavdelning med vård som utförs dygnet runt årets alla dagar. Här behandlas patienter med olika typer av tumörsjukdomar och vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, sarkom samt cancer i mag- och tarmkanalen.  

Till avdelningen kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Det kan gälla behandlingar i form av cytostatika/antikroppsbehandling och olika strålbehandlingar eller att patienterna har exempelvis infektioner eller smärt- och nutritionsproblem. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till flera veckor.

Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde och är ex. kopplade till flera forskningsstudier och flera studiepatienter vårdas på vår avdelning.

Ditt uppdrag

Som undersköterska på onkologen är du en viktig del i den högspecialiserade vården kring patienterna. Tillsammans med en sjuksköterska ansvarar du för ett vårdlag där du får fokusera på undersköterskeuppgifterna. Vi är en teknikintensiv avdelning och du får utföra sedvanliga undersköterskeuppgifter men har också möjlighet att få delegering i mer högspecialiserade arbetsuppgifter såsom handhava olika sorters drän som exempelvis PTC-katetrar, Ascites- och pleuradrän, hantera sondmat och tillhörande pumpar, trakeostomivård m.m.

Du har ett nära samarbete med läkargruppen, apotekare, dietister och övriga professioner som ingår i teamet kring patienten. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska alternativt sjuksköterskestuderande och har gått klart termin 3 eller läkarstuderande och har gått klart termin 6.

Meriterande är tidigare erfarenhet av jobb på slutenvårdsavdelning. Tidigare erfarenhet av vårt journalsystem Cosmic är även det meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Du arbetar serviceinriktat och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tar ansvar för din uppgift, arbetar strukturerat samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi erbjuder

Vikariat över sommarperioden mellan v. 24 – 35 med möjlighet till förlängning i form av timanställning. Arbetstiderna är förlagda veckans alla dagar till dag, kväll och helg. 

Introduktionen anpassas individuellt efter din tidigare erfarenhet och kompetens.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Therése Magnusson Carlsson, Avdelningschef Tel 018 611 54 93 eller Epost: therese.carlsson@akademiska.se

Facklig kontaktperson Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset