Dietist med intresse för akutsjukvård, internmedicin och hematologi

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS34/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet
Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum, på Dietistmottagningen där ca 25 st dietister arbetar tillsammans och deltar i kunskapsutveckling. 
  
Att vara dietist på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt teamarbete, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov.

Ditt uppdrag
Tjänsten innebär två huvudsakliga arbetsområden: Nutritionsbehandling inom akutsjukvård och internmedicin samt nutritionsbehandling inom hematologi.

Inom akutsjukvård och internmedicin arbetar du huvudsakligen på två avdelningar. Det är Medicinavdelningen, där internmedicinska patienter med dominans av hjärt- och kärlsjukdomar vårdas, samt Akutvårdsavdelningen (AVA) där patienter vårdas med behov av akut behandling under ett par dygn för att sedan skrivas ut eller flyttas till annan vårdavdelning. Här finns ett välfungerande paramedicinskt team där du samarbetar tätt med fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och en dietistkollega. Teamet arbetar i sin tur nära övrig vårdpersonal på avdelningen och deltar vid daglig styrning samt paramedicinska ronder flera gånger i veckan. Arbetet består av avdelningsarbete med fokus på nutritionsbehandling vid olika typer av ätsvårigheter, parenteral nutrition samt enteral nutrition.

På Hematologen träffar du patienter med sjukdomar som engagerar blodet och benmärgen. Här görs behandlingar med bland annat cytostatika och blodstamcellstransplantationer (HSCT). Du är en självklar del i teamet kring patienten och deltar även i det välfungerande utvecklingsarbetet kring nutrition som avdelningen ständigt strävar efter att förbättra. Arbetet består huvudsakligen av nutritionsbehandling vid olika typer av ätsvårigheter som uppstår i samband med biverkningar av olika behandlingar samt rådgivning kring parenteral nutrition. Din arbetstid på hematologen delas mellan slutenvård på avdelningen och öppenvårdskontakter på hematologmottagningen.  

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling inom slutenvård och enteral/parenteral nutrition ser vi det som meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut och prioritera bland arbetsuppgifter.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100% med tillträde 2022-04-11 t.o.m. 2023-05-01.
Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
  
 Vill du veta mer?
 Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
 Gruppchef Nina Backholm 018- 611 97 34
 Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00
  
 Vill du jobba med oss?
 Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
  
 Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
  
 Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.