Specialistläkare till Håbo/Enköpings psykiatrimottagning

Sista ansökningsdag 2022-02-01
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS35/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Som specialistläkare på Håbo/Enköpings psykiatrimottagning kommer du att arbeta med specialiserad psykiatrisk öppenvård för Håbo och Enköping kommun. Mottagningen ligger i lokaler nära stationen i Enköping och har promenadavstånd till kommunikationer och närliggande affärscentrum.

Med väl fungerande system för distansarbete är det möjligt att genom överenskommelser arbeta delvis på distans. I Enköping erbjuder vi möjligheten att ha flexibla arbetstider, allt för att göra en pendlingssituation både trivsam och hållbar. Jour- och beredskapstjänstgöring kan erbjudas men är inte obligatorisk vid tjänstgöring i Enköping. Arbetsgrupperna på mottagningarna är erfarna och stabila samt tar stort ansvar för patienterna. De finns en god sammanhållning och trivselfaktorn är hög.

Ditt uppdrag

Uppdraget för mottagningen omfattar öppenvård för psykos-, affektiva- samt beroendesjukdomar, vilket erbjuder möjligheter att utveckla kompetens inom flera diagnosområden.

Teamet på mottagningen består av läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, skötare samt medicinska sekreterare.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Du får möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av studenter från både läkarprogrammet, AT och ST. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där kompetensutveckling är en självklar del.

Dina kvalifikationer

Du är läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett psykiatriskt intresse. För att lyckas bör du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på mottagningen samt att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid men deltid kan också diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Åsa Magnusson 018-617 03 56
Chefsöverläkare Tobias Eriksson 018-611 21 72
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.