Sjuksköterska till akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Sista ansökningsdag 2022-03-06
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS56/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Akutmottagningen ansvarar även för psykiatrisk jour- och konsultverksamhet mot övriga sjukhuset. Till sektionen hör också mottagningen för hjärnstimulering och psykiatrisk klinisk prövning, veteranmottagningen samt ST-avdelningen. Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser.

Ditt uppdrag

Som nyanställd sjuksköterska hos oss erbjuds du en individanpassad introduktion där de flesta börjar sin anställning med arbete på PAVA. Efter en tid skolas du sedan in på mottagningen och kan därefter växla mellan sluten- och öppenvård. På PAVA ansvarar du för omvårdnadsarbetet i vårdteam tillsammans med skötare och läkare. Arbetet på avdelningen är omväxlande med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser. På akutmottagningen är du ledningsansvarig (koordinator), vilket innebär att du har ett arbetsledande ansvar samtidigt som du övervakar patientflödet. Du utför även en akut första bedömning och triagering av patienterna. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Till såväl akutmottagningen som PAVA hör också en tillgänglig läkarbemanning dygnets alla timmar.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med intresse för psykiatri. Vi kan erbjuda spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en dynamisk verksamhet både för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och för dig som är specialistutbildad i psykiatri. Arbetet förutsätter att du har ett gott bemötande och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jonas Nilshed, 018-617 25 45
Biträdande avdelningschef Mia Björkman, 018-617 11 83
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut, vänta därför inte med att skicka din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.