Sjuksköterska till ortopedmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-02-06
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS59/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Ortopedmottagningen är en specialistmottagning med ca 12 000 besök samt ett par tusen undersköterske- sjuksköterske- och fysioterapibesök per år. Till oss kommer patienterna främst på remiss från sin hus- eller företagsläkare, alternativt via akutmottagningen eller närakuten. Men vi har även många patienter som kommer på remiss från andra regioner främst i mellan Sverige. Vi bedriver all typ av ortopedi men behandlar inga barn. Läkarna är sektionerade i fem sektioner, med egen specialitet.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på ortopedmottagningen arbetar du med sedvanligt mottagningsarbete så som telefonrådgivning, 1177 liksom sjuksköterske- och läkarmottagning. I telefonrådgivningen handlägger du frågor från patienter. Dessa frågor rör ofta läkemedel, remisser eller pre- och postoperativ vård. Via 1177 handläggs liknande frågor. Vid sjuksköterskemottagningen har du egna patienter som du arbetar med självständigt, dessa patienter är bokade direkt till sjuksköterska. Arbetsuppgifterna består främst av sårvård – omläggningar och bedömningar, men innefattar även läkemedelsadministration liksom planeringar för inläggningar. Du kommer även att ta prover samt vid behov sätta infarter. När du har läkarmottagning arbetar du tillsammans med läkaren och utför det uppgifter som då behövs.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med intresse av ortopedi. Har du därtill erfarenhet av ortopedi eller annan mottagningsverksamhet är det även meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och är van att ta ansvar och driva dina egna uppgifter. Du bör dock även kunna arbeta tillsammans med andra och vara lyhörd samt kunna lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Viktigt är att du även är flexibel samt har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du arbetar serviceinriktat, har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Som person är du lugn och strukturerad med förmåga att prioritera och fatta snabba beslut.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på hel- eller deltid som kan komma att föregås av högst 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef George Foo, 018-611 50 51
Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.