Specialistläkare till psykosvårdens heldygnsvård

Sista ansökningsdag 2022-02-02
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS60/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du utvecklas professionellt på ett universitetssjukhus med stora möjligheter till forskning och vidareutbildning?   

Vår verksamhet

Vi erbjuder en verksamhet med hög psykiatrisk kompetens, väl uppbyggd ledningsstruktur med avdelningschef, biträdande avdelningschef, medicinskt ledningsansvariga läkare, Chefsöverläkare, sektionschef och engagerade medarbetare. Sektionen för psykosvård och rättspsykiatrisk vård är en av fem sektioner inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset.

Målgruppen för sektionen är patienter med schizofreni, schizofreniliknande tillstånd, äldrepsykiatriska patienter samt patienter dömda till rättspsykiatrisk vård.

Vi söker nu ytterligare en specialistläkare till heldygnsvården vid avdelning 1 A och B. Avdelningen bedriver specialiserad psykiatrisk vård med utredning, diagnostik, behandling och omvårdnad. Vi arbetar med personcentrerad vård och har ett nära samarbete med öppenvården - med möjlighet till direktinläggningar på dagtid.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosvård från både heldygnsvård och öppenvård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det dagliga arbetet kräver samarbetsförmåga och flexibilitet. Med tydlighet och kommunikationsförmåga kombinerad med lyhördhet arbetar du både med patienter och kollegor inom alla yrkeskategorier.

Du tar ett ansvar för att leda, utveckla, förbättra och företräda verksamheten. Du är öppen och intresserad av att ta del av och lära den främsta utvecklingen inom området.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I tjänsten ingår jourtjänstgöring. Lön enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.    

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Tarja-Leena Kirvesniemi, tel. 018-611 23 63
Chefsöverläkare Daniel Neider tel. 018 – 611 86 53
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.