Bitr överläkare eller överläkare till AnOp-sektionen vid Samariterhemmet

Sista ansökningsdag 2022-02-03
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1227/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett sammanhållet verksamhetsområde för perioperativ medicin och intensivvård. Inom AnOpIVA arbetar 860 personer, varav 70 är läkare med specialistkompetens i anestesi och intensivvård och 23 st ST läkare i anestesi och intensivvård. Här finns sex operationsavdelningar med ett komplett utbud av både bredd och spetskompetens inom anestesi samt en avdelning för avancerad postoperativvård. AnOpIVA driver egen intensivvårdsavdelning och våra läkare bemannar utöver denna två intensivvårdsavdelningar samt en intermediärvårdsavdelning, även här med blandning av bredd och spetskompetens. Barnanesesi-och intensivvård samt luftburen intensivvård ingår också i AnOpIVA. I samarbete med Uppsala universitet bedriver vi aktivt forskning med internationella genomslag.
 
Samariterhemmet är vår väl fungerande dagkirurgiska/ kortvårds avdelning med fyra operationssalar som ligger centralt i Uppsala. Där bedrivs bröstcancerkirurgi, allmän kirurgi, plastik , öron näsa och hals samt gyn

Ditt uppdrag

Du kommer att ha din anställning inom ANOP sektionen-AnOpIVA där din dagliga arbetsplats blir Samariterhemmet. Här kommer du ha det medicinska ledningsansvaret och driva och utveckla den 
dagkirurgiska verksamheten till att ge bästa möjliga vård i framkant av utvecklingen.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård med minst fem års erfarenhet inom specialiteten. Vi värdesätter erfarenhet av kortvårdskirurgi. Du förväntas ha stort intresse av att utveckla verksamheten. För överläkartjänst behöver du uppfylla Akademiska sjukhusets meritkrav.

Vi erbjuder

En biträdande överläkartjänst eller överläkartjänst med tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef AnOP Birgitta Birgisdottir 018-611 48 02
Facklig kontaktperson UAL: Behdad Bazargani 018-611 54 19

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.