Specialistläkare i psykiatri till könsidentitetsmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-02-20
Arbetsplats Sektionen för affektiva sjukdomar. Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS63/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu finns en specialistläkarvakans på könsidentitetsmottagningen!

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet liksom forskning och undervisning. Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar och interaktion med andra är självklara delar.

På könsidentitetsmottagningen utreds personer med könsdysfori. I uppdraget ingår även att stödja människor med könsdysfori inför och under en social och medicinsk transition. Utifrån patientens behov ges stöd till patienter och närstående. Mottagningen arbetar multidisciplinärt med ett vuxenpsykiatriskt och ett barn- och ungdomspsykiatriskt team som sinsemellan har ett tätt samarbete. På vuxensidan arbetar idag psykologer, kurator/koordinator och läkare. Teamet har även ett nära och välorganiserat samarbete med både övrig specialistvård på Akademiska sjukhuset som är involverad i könsdysforivård, men också med andra regioner som remitterar personer med könsdysfori till könsidentitetsmottagningen.

Inom mottagningen finns aktiv forskning inom området och en del av uppdraget består i att sprida kunskap om könsdysfori till övriga vården.

Ditt uppdrag

Vi söker en engagerad och driven specialistläkarkollega med intresse för könsdysfori. Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete på mottagningen med patientbesök och nära samarbete med kollegor och andra professioner i teamet, samt kollegor från övrig specialistvård på Akademiska Sjukhuset. Samverkan med psykiatrikollegor från patienternas hemorter ingår också i vissa fall. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med erfaren specialistkollega.

Dina kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Då en stor del av arbetet på mottagningen är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Det är viktigt att du bemöter patienter, närstående och andra medarbetare på ett respektfullt sätt samtidigt som du är lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsgraden är heltid, men individuella önskemål kan diskuteras. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr verksamhetschef Psykiatri, affektiva sjukdomar - Tea Sundsten, tea.sundsten@akademiska.se, 018 - 611 74 84
Överläkare könsidentitetsmottagningen - Fotis Papadopoulos, fotis.papadopoulos@neuro.uu.se, 018 - 611 10 59
Sektionsadministratör - Linnéa Johansson 018 - 611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförenings kansli 018 - 611 34 95

Vill du jobba med oss?

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.