Kurator till psykiatriavdelning 1

Sista ansökningsdag 2022-01-28
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS64/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 1 bedriver heldygnsvård för patienter från 18 år och uppåt med psykossjukdom samt utreder psykostillstånd. Vi arbetar i team med läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och kurator för att erbjuda våra patienter medicinsk vård, omvårdnad och psykosociala insatser utifrån behov. I vårdkedjan psykos deltar öppenvården i planeringen och träffar patienter regelbundet även under vårdtiden i heldygnsvård. Vi har det senaste året arbetat intensivt med att införa en mer personcenterad vård där aktiviteter för ökad hälsa och återhämtning ingår. 

Ditt uppdrag

För att trivas hos oss bör du vara flexibel och kunna prioritera insatser. Arbetet innebär både akut och planerat psykosocialt stöd som ekonomi, boendesituation samt behov av fortsatta insatser från vårdgrannar och andra myndigheter. 

Kurator på avdelningen arbetar nära öppna vårdformer, med handläggare i kommunen och på andra myndigheter. Kontakter med familjer, barn och övriga närstående ingår också i uppdraget. Som kurator har du stödsamtal med patienter och närstående. Du delar med dig av din kompetens på ronder och i teamsamarbetet runt våra patienter. 

Dina arbetsuppgifter hos oss: 

  • Samordna vården utifrån riktlinjerna om in och utskrivningsprocessen (VIS). Du delger din kunskap och handleder övrig personal om de lagar och riktlinjer som styr vårt arbete samt om kommunens roll.
  • Leda och utföra socialt utredningsarbete och behandlingsarbete samt informera om socialrätt på individ, grupp och familjenivå i de fall där detta inte kommer till stånd i öppenvården.
  • Delta i teamarbetet inom ramen för personcenterad vård och där bidra med din kompetens. Delta i samordning och möten med öppenvård och vårdgrannar.
  • Bevaka och informera om patientens rättigheter och behov av insatser samt beakta närståendes rätt till stöd, information och kunna bevaka barnens rättigheter och behov av anpassad information.
  • Ha kontakt och samtal med patienter, anhöriga, samt övriga personer i patientens nätverk.

Dina kvalifikationer

Du har en socionomexamen, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller på väg mot legitimation. Du har erfarenhet av socialt arbete och gärna av psykosvård. 

Din kompetens

Du har god samarbetsförmåga och är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Du har ett helhetsperspektiv om de insatser som finns i samhället. Stor vikt läggs vid förmåga till teamarbete och personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

En tillsvidare tjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ann-Sofi Stadell 018–611 51 97, anne-sofie.stadell@akademiska.se 
facklig kontakt nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.