Gruppchef till rehabilitering och smärtcentrum

Sista ansökningsdag 2022-02-02
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS70/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Rehabilitering och Smärtcentrum är en del av Akademiska sjukhuset och är lokaliserade både på sjukhusområdet och strax utanför Uppsala i Ulltuna. Inom verksamhetsområdet finns det två vårdavdelningar med inneliggande patienter.

På enheten i Ultuna finns det flera olika mottagningar och team som alla arbetar med rehabiliteringsinsatser på specialistnivå. På våra avdelningar har vi tid för våra patienter och du får möjlighet att lära känna patienterna under en längre tid.  Vi söker nu gruppchef/sjuksköterska till vår avdelning.

Som sjuksköterska hos oss har du en viktig funktion där du står för mycket av kontinuitet och samordning i rehabiliteringsprocessen. All vår verksamhet grundar sig i tvärprofessionella team som med sin samlade kompetens tillsammans med patienten planerar och utför rehabiliteringsmedicinska insatser. Insatserna kan bestå av bedömningar, individuella rehabiliteringsperioder, samtalsstöd, träning av fysiska och kognitiva funktioner samt yrkesspecifika behandlingar. 

I verksamheten arbetar arbetsterapeuter, dietist, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder, läkare, psykologer, sjuksköterskor och undersköterskor. Centralt i verksamheten är att vi tillsammans med patienten tar fram en rehabiliteringsplan och att denna styr vårt fortsatta arbete med patienten. 
För att trivas i vår verksamhet behöver du gilla att samarbeta med andra för att nå längre än vad du skulle gjort på egen hand och ha en vilja att arbeta med utveckling.

Ditt uppdrag

Verksamheten står inför en utvecklingsfas och vi söker engagerade medarbetare som vill tänka nytt och har en vilja att utveckla nya arbetssätt.

Vi söker nu en gruppchef till vår verksamhet. Som gruppchef kommer du att arbeta 50% som gruppchef och 50% kliniskt som sjuksköterska. Du kommer att dela tjänsten som gruppchef med en annan gruppchef.  Du kommer att jobba närmast under avdelningschefen, och förväntas bistå denna med diverse administrativa arbetsuppgifter. Som gruppchef kommer du även ha övergripande personalansvar, så som schemaläggning. I tjänsten ingår även att sitta med i vår sektionsledningsgrupp, samt vara med att utveckla rehab processer. 

Som sjuksköterska förväntar vi oss att du deltar i utvecklingen av sjuksköterskerollen såväl som i det teambaserade arbetssätten. Arbetet i teamen utgår från en tvärprofessionell bedömning där sjuksköterskan bedömer hur sjukdomen/skadan påverkat hälsan och levnadsvanorna. Bedömningarna utmynnar i en rehabiliteringsplan där målen utgör ledstjärnan för det fortsatta arbetet.
Sjuksköterskan ansvarar för samordning och leder omvårdnadsarbetet. I arbetet ingår även telefonrådgivning, planering av den fortsatta rehabiliteringen samt kontakt med vårdgrannar och närstående. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Då vi befinner oss i en förändringsprocess söker vi dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har gott omdöme, och kan göra egna prioriteringar i arbetet. Du tar ansvar för det egna arbetet, strukturerar ditt angreppssätt och driver vårdprocessen framåt. Du är även pedagogisk och verkar för ett gott samarbetsklimat både internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad 100% ( 50% som gruppchef och 50% kliniskt som sjuksköterska) med tillträde efter överenskommelse. Urval och intervjuer sker fortlöpande. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Concy Aneno tel. 018-6110745
Gruppchef Therese Melberg tel  018-6171172 .
Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.