Överläkare inom klinisk kemi

Sista ansökningsdag 2022-02-14
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS77/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du ha en arbetsdag där du bidrar till människors hälsa och till och med kan rädda liv genom snabba och kvalitetssäkra provsvar? Vi söker en överläkare med specialistkompetens inom klinisk kemi till Akademiska sjukhusets största laboratorium, Klinisk kemi och farmakologi och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor!

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning.

Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare och vi utför ca 7 miljoner analyser/år. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189. Verksamheten inom KKF är uppdelat i en rad processer, bland annat biokemi, koagulation, hematologi, kromatografi, cell- och molekylär, patientverksamhet och patientnära analyser. KKF har även ett laboratorium på lasarett i Enköping.

Ditt uppdrag

Vi har ett brett analyssortiment. Som överläkare deltar du och ansvar för utvecklingen inom den diagnostiska/analytiska verksamheten. Du deltar i den jour/konsultläkarverksamhet som bedrivs dagtid. Du gör analysbedömningar, medicinska utlåtanden och ansvarar för den medicinska expertisen såväl internt som mot våra kunder.

I tjänstgöringen ingår även att delta i undervisning på universitetsutbildningen för läkare, biomedicinska analytiker och andra utbildningar. Du medverkar i/driver forsknings- och utvecklingsarbeten samt regionala och nationella nätverk.

Din person och din bakgrund

Vi söker dig som idag är överläkare eller legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk kemi. Meriterande är avlagd doktorsexamen inom relevant område för specialiteten, undervisningserfarenhet samt kunskaper och erfarenhet av dygnet-runt verksamhet. Det är även av stor vikt om du har erfarenhet av kundsamarbeten och upphandlingar samt att haft större medicinska ansvar/ledningsområden. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda datorkunskaper.

Som person är du noggrann och strukturerad samt har ett trevligt bemötande och god samarbetsförmåga med förmåga att arbeta i och driva projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt till förändringar. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en tydlig kommunikation och en förmåga att fatta egna beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig! 

Vårt erbjudande

För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater.
Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor för att komma in i verksamheten på ett bra sätt.
Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. 

Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?
Region Uppsala har en rad personalförmåner du kan läsa mer om här.

Övrig information

Din arbetsplats kommer att vara på Akademiska sjukhuset. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde 2022-08-01, eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer?

Sektionschef Christina Andersson, 018- 611 13 29, christina.b.andersson@akademiska.se
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72, torbjorn.akerfeldt@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Välkommen med din ansökan via länken nedan!

Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.