Sjuksköterska med intresse för kirurgi

Sista ansökningsdag 2022-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS813/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Är du sjuksköterska och intresserad av kirurgi? – vi söker både dig med erfarenhet som söker nya utmaningar och dig som är ny i yrket och vill få en trygg och lärorik start.
Vår verksamhet är bred och erbjuder något för alla. Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar som bedriver avancerad kirurgisk vård. Vi arbetar i team med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer. Hos oss är du med och gör skillnad samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på utbildning och kompetensutveckling.

På våra olika avdelningar utreds, behandlas och opereras patienter inom följande områden:
- Bröst- och endokrinkirurgi
- Esofagus-ventrikelkirurgi
- Kirurgisk akutvård och trauma
- Kolorektalkirurgi
- Kärlkirurgi
- Lever-pankreaskirurgi

Ditt uppdrag

Du som sjuksköterska får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om avancerad kirurgi för att kunna ta hand om patienter med komplext vårdbehov. Vi arbetar för att optimera den kirurgiska omvårdnaden och jobbar därför mycket med bland annat postoperativ smärtbehandling, dränage- och sårvård, vätskebalans och nutrition. Arbetet är varierande med spännande arbetsuppgifter och du får både utveckla dina medicintekniska färdigheter samt arbetsleda, planera och prioritera ditt och teamets arbete.

Är du ny i rollen får du arbeta med avancerad kirurgisk vård under handledning av erfarna kollegor. På våra avdelningar arbetar flertalet specalistutbildade sjuksköterskor som har födjupad kompetens inom handledning och den kirurgiska patienten. De arbetar en del av sin arbetstid med bland annat introduktion, utbildning och handledning av nyanställda sjuksköterskor så att du får en trygg och bra start i yrket. Du får en bred grundkompetens inom kirurgi och akutsjukvård men samtidigt möjlighet att utvecklas inom ett särskilt område.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska. Vi söker både dig som är nyexaminerad och dig som har mer erfarenhet. Vi söker även dig som är utbildad specialistsjuksköterska i kirurgisk vård. Viktigt för oss är att du är en ansvarstagande och positiv kollega som bidrar till ett gott arbetsklimat.

Din kompetens

Du har mod att agera efter sin egen övertygelse, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Du arbetar bra med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning, vikariat eller med tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sara Kiuru Avdelningschef 70E 018-611 45 27
Frida Resare Biträdande Avdelningschef 70C 018-611 70 77
Facklig företrädare Jenny Johansson Mail: jenny.m.johansson@akademiska.se (Vårdfördbundet)

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.