Sjuksköterska med intresse för psykiatri sökes till avdelning 3B.

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS619/2020
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 3B är en heldygnsvårdavdelning. Vi har 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med huvudsakligen affektiva sjukdomar, främst bipolärt syndrom, ångestsyndrom och depressioner men även psykiatriska sjukdomar och tillstånd delvis relaterade till åldrandet. Avdelning 3B behandlar även somatiska sjukdomar i stor utsträckning då samsjuklighet ökar med åldern. Detta gör oss till en avdelning där både psykiatrisk omvårdnad och somatisk omvårdnad bedrivs parallellt, och där man får en god inblick och möjlighet att jobba med både psykiatrisk och somatisk vård. Inläggningar sker antingen via psykiatriska akutmottagningen eller genom planerade inläggningar via öppenvården. 

Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, grundutbildade samt specialister, undersköterskor samt skötare. Patientens bästa är vårt mål och vi arbetar i yrkesöverskridande team på avdelningen. 

Ditt uppdrag

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en spännande och utvecklande miljö där du som sjuksköterska har en central och viktig roll som arbetsledare, och även som utvecklare av den psykiatriska samt somatiska omvårdnaden på avdelningen.  

Du arbetsleder och fördelar dagens arbetsuppgifter tillsammans med skötare och undersköterskor. Ronden leder du tillsammans med läkare och du dokumenterar i Cosmic. Andra arbetsuppgifter är att utföra ordinerade medicintekniska uppgifter, administrera läkemedel i olika form, provtagningar, ha ankomstsamtal med patienter och dess anhöriga, arbeta med omvårdnadsvårdplaner, fungera som en länk till anhöriga, kommunicera med vårdgrannar, delta i vårdplaneringar på avdelningen, medverka i utvecklingsarbetet vilket gäller både psykiatrisk och somatisk omvårdnad. Avdelningen deltar även i olika studier och vi välkomnar idéer som utvecklar avdelningen ytterligare.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska, helt nyutexaminerad sjuksköterska eller någonting däremellan. Erfarenhet är självklart meriterande men inget måste. Vi ser en senare specialisering som en naturlig kompetensutveckling. Du är välkommen att kontakta Helena eller Anna och boka ett besök på avdelningen. Vi träffar dig gärna och berättar mer om vår avdelning och om sjuksköterskans viktiga jobb inom psykiatrin och i synnerhet på avdelning 3B. Vi ser mycket till den personliga lämpligheten, och till ett nyfiket och öppet sinne.  

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på 100%, men tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Ditt första halvår ser vi som en inskolningstid med ett ökande ansvar efterhand, och kan därmed erbjuda arbetstid förlagd till vardagar dagtid till att börja med. Kvällar introduceras succesivt under denna period. Vi lägger stor vikt vid att du ska känna dig trygg i din roll som sjuksköterska och med de arbetsuppgifter du har på avdelning 3B. Beroende på hur erfaren du är bygger vi tillsammans upp din introduktion för bästa resultat. Möjlighet att driva omvårdnadsprojekt på avdelningen kommer att finnas. 

Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du ett slutenvårdstillägg på 2000 kr per månad utöver din grundlön. 
Är du nyutexaminerad erbjuds du också att gå ett kliniskt utvecklingsår, KUÅ, på ca 20% av din arbetstid. 

Bostad 
Möjlighet finns att hyra en lägenhet i centrala Uppsala, under dina första 6 månader som anställd hos oss. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helena Ernstdotter Fors 018-611 89 82,
helena.fors@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Anna Wallin 018-611 23 35,
anna.wallin@akademiska.se 

Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.   

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.