Systemutvecklare, Regionalt Cancercentrum (RCC) Mellansverige

Sista ansökningsdag 2022-05-16
Arbetsplats Regionalt cancercentrum Mellansverige
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS532/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du göra skillnad och vara med och förbättra cancervården i Sverige? Vill du jobba i ett team och leverera bra lösningar tillsammans? Då passar du hos oss på RCC!
Regionalt Cancercentrum Mellansverige är ett av sex RCC i Sverige, med lokaler belägna i Uppsala Science Park, strax intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom data/systemvetenskap som vill arbeta med systemutveckling med fokus på front-end. Du är lösningsfokuserad, har ett genuint intresse för programmering och trivs med att jobba i ett agilt team. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också ha en god samarbetsförmåga. Andra önskvärda egenskaper är analytiskt tänkande, initiativförmåga samt en positiv och prestigelös inställning.
Du behöver ha erfarenhet av:

  • Front end-utveckling med React.js.

Det är meriterande om du har kunskaper inom:

  • SCRUM
  • Databaser
  • Typescript
  • C#, .NET
  • Enhetstester och kodgranskning

Det är en fördel - men inget krav - om du har erfarenhet av arbete med data från hälso-och sjukvården.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare på RCC utvecklar du kvalitetsregister och andra IT-system inom vård och medicinsk forskning vilket innebär att du bidrar till att förbättra cancervården i Sverige. Du kommer även att arbeta med integrationer mellan olika system inom sjukvården.

Du kommer att arbeta i ett erfaret SCRUM-team tillsammans med utvecklare och produktägare och även samarbeta med andra utvecklingsteam i Umeå och Göteborg. Teamet har många varierande projekt och arbetsuppgifter där det finns möjlighet att påverka och ta egna initiativ kring vilka tekniker som kan användas. Det finns möjlighet att delvis jobba på distans.

Vi lägger mycket fokus på att alla i teamet ska trivas tillsammans och tycker att det är viktigt med balans mellan jobb och fritid. Vill du gå på ett träningspass på lunchen får du oftast med dig en kollega för att balansera vårt intag av fikabröd på eftermiddagen.

Om RCC Mellansveriges verksamhet

Regionalt cancercentrum är en kunskaps- och utvecklingsorganisation i Region Mellansverige som tillsammans med regions- och patientföreträdare samordnar, utvecklar och kvalitetssäkrar cancervården. RCC Mellansverige har ett 40-tal medarbetare där du kommer vara en del av en utvecklingsgrupp som idag består av sex personer. RCCs uppdrag omfattar även att stärka klinisk cancerforskning, såväl nationellt som sjukvårdsregionalt för att vetenskapliga framsteg snabbt ska komma cancerpatienter till del.

Vi arbetar bland annat med kvalitetsregister på både nationell och sjukvårdsregional nivå via en nationell plattform för kvalitets- och cancerregister. Utveckling av diagnosspecifika kvalitetsregister görs av utvecklingsteam placerade i Uppsala, Umeå och Göteborg.

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rekryterande chef Mats Lambe 070-771 56 55
Nationell IT-chef Torbjörn Eles 073-839 74 60
Facklig företrädare Marit Holmqvist 018-15 19 18 
Senior systemutvecklare Martin Bodin 070-744 26 04

Vill du jobba med oss?

Du är välkommen med din ansökan via länken nedan, senast den 2 maj 2022.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.