Biomedicinsk analytiker med inriktning mot laboratoriesamordning

Sista ansökningsdag 2022-05-22
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS555/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Som laboratoriesamordnare har man daglig kontakt med vårdcentralerna i Uppsala län, den kan bestå av support via telefon, mail och besök i verksamheten. Laboratoriesamordnarna ansvarar för utbildning i metoder och IT-system och vid revisioner granskas att gällande kvalitetssystem följs. Du kommer arbeta in en grupp som ansvarar för metoder, instrument och rutiner inom patientnära analysverksamhet, både i primärvård och slutenvård. Anställningen är på klinisk kemi och farmakologi, Akademiska laboratoriet.

Är vi rätt för dig?

Att vara laboratoriesamordnare är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Du bör trivas med att jobba självständigt och tycka om att ha kontakt med personal i vårdverksamheten, medarbetare från alla laboratoriediscipliner inom akademiska laboratoriet samt leverantörer av reagens och instrument.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • ansvara för kvalitetssystemet för laboratorier inom primärvård
  • svara för support, utbildning och information till medarbetare inom primärvården
  • svara för att uppföljning av de interna och externa kontrollprogrammen sker
  • Vara delaktig i Region Uppsalas arbete med omorganisationer
  • vara sammankallande till möten inom laboratorieverksamheten
  • bevaka att de metoder och den utrustning som används är den bästa utifrån kvalitet, ekonomi och användarvänlighet

 

Är du rätt för oss?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Du är bra på att samarbeta och du delar med dig av dina kunskaper.
Det är meriterande om du har arbetat med PNA-analyser tidigare, har kunskaper i FlexLabKemi och Cosmic.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Veronica Persson, tel. 018-611 42 29
Processansvarig Kicki Lundkvist, tel. 018-611 97 35
Facklig representant:
För Naturvetarna Katarina Uisk, tel 018-611 42 05

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.