Underläkare sektionen för onkologisk endokrinologi

Sista ansökningsdag 2022-05-22
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS568/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för onkologisk endokrinologi är en del av verksamhetsområdet Blod- och Tumörsjukdomar vid Akademiska sjukhuset. Sektionen består av en slutenvårdsavdelning, en utrednings- och behandlingsavdelning med verksamhet dagtid på vardagar och därtill sedvanlig mottagningsverksamhet med 2 kontaktsköterskor. Vid verksamhetsområdet finns också en särskild klinisk forsknings- och utvecklingsenhet.

Inom sektionen utreder, behandlar och kontrollerar vi patienter med alla typer av neuroendokrina tumörer oavsett ursprung. Vi ser också andra endokrina tumörer som binjuretumörer och ärftliga tumörsyndrom såsom MEN 1, 2, VHL och SDH. Vi ser patienter från Uppsalaregionen men tar också emot en stor mängd patienter från andra regioner och universitetssjukhus samt från utlandet. Vården bedrivs i multidisciplinära team i nära samarbete med enheterna för patologi, endokrinkirurgi, klinisk kemi, radiologi, nuklearmedicin, kardiologi m.fl. Forskningsaktiviteten är hög. Enheten är som enda center i Sverige certifierad som ett Center of Excellence inom den europeiska organisationen ENETS och Akademiska sjukhuset samt ett ERN center. Vi har nyligen fått Nationell högspecialiserad vård för neuroendokrina buktumörer samt binjuretumörer.

Vi flyttade under våren 2020 verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar till den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Flytten till ingång 100/101 innebar att verksamheten bedrivs i moderna lokaler med enbart enkelrum för patienterna, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden är utrustad med den senaste medicintekniska utrustningen, exempelvis Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik. Nybyggnationen ger nya möjligheter att samlokalisera verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar med verksamhetsområde Bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya samverkansmöjligheter med stor potentiell patientnytta.

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna är mestadels avdelningsarbete med inskrivningar, utskrivningar samt dagligt omhändertagande av våra patienter. Vi rondar och sköter också inlokaliserade internmedicinska patienter. Avdelningen har relativt hög patientomsättning då de flesta inläggningar är planerade. Det ingår också administrativa uppgifter vissa veckor då man bedömer och åtgärdar ett stort antal provsvar, ringer upp patienter samt sköter eventuella akuta patienter på utredningsavdelningen tillsammans med överläkare. Det ingår inte någon jourtjänstgöring i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Vi söker i första hand l dig som har minst läkarexamen. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett vikariat på inledningsvis 6 månader med goda chanser till förläggning och tillträde den 1 augusti.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Staffan Welin 018-611 02 16
Bitr. verksamhetschef Maria Andersson Ödman 018-611 55 18
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill att du bifogar samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. Intervjuer sker fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.