VMware servertekniker

Sista ansökningsdag 2022-05-16
Arbetsplats IT-centrum
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC18/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Trivs du med att få arbeta tillsammans med andra och samtidigt ha ett stort eget ansvar för underhållet och utvecklandet av en komplex virtualiseringsplattform? Lockas du av problemlösning och att få använda din analyskapacitet? Då kan du vara den VMware Servertekniker vi söker!

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region.

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena: IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; IT Teknisk plattform, IT Drift, IT Verksamhetsstöd och IT support. Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag samt karriärmöjligheter för våra medarbetare.
Vi behöver nu utöka med en erfaren Servertekniker VMware inom Avdelningen IT Teknisk plattform och hoppas att du är den vi söker!

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta som tekniker och ingå i det team som ansvarar för vår virtualiseringsplattform som bygger på VMware Cloud Foundation.
I arbetet ingår att:

 • Tekniskt underhålla och utveckla vår virtualiseringsplattform
 • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • Ta fram och underhålla dokumentation
 • Medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • Vara stöd till vår IT-drift och till våra IT-arkitekter i teknikfrågor
 • Livscykelhantering

På grund av de höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet som finns på vår plattform förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Du kommer även att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom plattformen. Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. Du har goda kunskaper i att förvalta och utveckla lösningar.
För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Dina kvalifikationer och kompetens
Krav

 • Antal års erfarenhet av servervirtualisering inom framför allt VMware
 • God förståelse för Windows och Linux servermiljö

Meriterande

 • Arbetat inom offentlig verksamhet
 • Kunskap i scriptspråk såsom Powershell eller liknande
 • Kunskap i även annan programmering är en fördel
 • Erfarenhet av arbete i VMware VCF

Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är ödmjuk, intresserad och trygg i dig själv och i din kompetens. Du är van att arbeta självständigt och driva utvecklingen av ditt ansvarsområde. Att samarbeta med andra är något du trivs med och kan upprätthålla och vårda professionella samarbeten med både kunder inom organisationen och andra t.ex. interna projektledare eller kollegor.
Vi ser gärna att du har en god problemlösande analysförmåga då en viktig del i arbetet är att kunna identifiera och värdera insatser kopplat till plattformen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Övrig information
Din ansökan vill vi ha senast den 16 maj. Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag!
Rekryterande chef: Sören Björk, 018-611 33 27, soren.bjork@regionuppsala.se
Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala