Avdelningschef till kirurgavdelning & kirurgmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE51/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig? Vi söker nu en avdelningschef till vår kirurgavdelning & kirurgmottagning.

Vår verksamhet

Kirurgavdelningen är en elektiv vårdavdelning med inriktning mot ortopedi, allmänkirurgi, urologi samt gynekologi. Kirurgmottagningen har planerad och en del akuta uppdrag inom öppenvården inom kirurgi, ortopedi samt urologi. Här arbetar ca 40 personer. Vi tar hand om patienter från hela länet. Vi arbetar måndag till lördag på vårdavdelningen och måndag till fredag på mottagningen. Vi arbetar 40 timmars vecka. Vi värdesätter en god psykosocial arbetsmiljö där det ska vara ett öppet klimat och arbetar regelbundet med förbättringar inom området. Vi använder oss av journalsystemet Cosmic.

Teamarbetet är centralt både på avdelningen och mottagningen, något som möjliggör en helhetsbild av patienten, individanpassade åtgärder samt främjar patientsäkerheten. Teamet består av sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, avdelningsläkare samt operatörer i de olika diagnoserna.

Ditt uppdrag

I rollen som avdelningschef arbetar du strategiskt och leder övergripande omvårdnadsarbetet med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I ditt uppdrag ingår också uppföljning av verksamhetens mål i nära samarbete med berörda sektionschefer. Tillsammans med dina biträdande avdelningschefer ska du tillvara de framgångsrika rutiner och arbetsformer som skapats samt fortsätter fokusera på att finna nya arbetssätt, skapa delaktighet för medarbetare och patienter samt arbeta teambaserat.

Som avdelningschef är du direkt underställd vårdchef och har ett nära samarbete med verksamhetsområdets övriga chefer.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom vården, gärna inom kirurgin.
Är du dessutom ansvarstagande och har god förmåga att leda och organisera kan arbetet vara rätt utmaning för dig. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

  • Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling samt skapa delaktighet och engagemang i din grupp.
  • Du är tydlig i ditt ledarskap där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att tillvarata dina medarbetares idéer och visa uppskattning.
  • Har ett närvarande ledarskap vilket innebär att du leder, lyssnar och ser dina medarbetares kompetenser i ert gemensamma arbete för att skapa en god vård.
  • Har förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidare 100% grundanställning sjuksköterska, förordande som avdelningschef på 100%.
Dagtjänst (d.v.s. dag, kväll och lördag).
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
Vårdchef Erika Marjamaa Nilsson, 0722029878, erika.marjamaa.nilsson@regionuppsala.se 
Facklig kontaktperson, Linda Belt Gustafsson,  linda.belt.gustafsson@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.