Lokalstrateg med säkerhetsansvar för Folktandvården i Uppsala län

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Arbetsplats Folktandvårdens ledningskontor
Förvaltning Folktandvården i Uppsala län
Referensnummer FTV43/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Ditt uppdrag

Som lokalstrateg ansvarar du för att identifiera och förbereda de långsiktiga lokalbehoven för Folktandvårdens verksamheter. Du ansvarar för ombyggnationer och investeringar, samt ingå i upphandlingsprocessen av tyngre utrustning och dentala material. I tjänsten ingår även ett uppdrag som förvaltningens säkerhets- och beredskapsansvarig.

Du förväntas i dessa frågor vara ett stöd för våra verksamhetschefer och arbetsledare. Som lokalstrateg utgör du en del av Avdelningen för Hälsa, Kvalitet och Utveckling -HKU inom Folktandvården i Uppsala län. Avdelningens huvuduppdrag är att vara en stödfunktion för våra olika verksamheter i Folktandvården. Huvudfokus ligger på vårt kvalitetsarbete med en stark forsknings- och utvecklingsverksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Ansvara, förvalta och säkerställa att Folktandvårdens Fastighetsinvesteringsplan är aktuell och uppdaterad
  • Vara ett stöd för klinikledningar i frågor som rör lokaler, ombyggnationer och tung utrustning
  • Planera för ny och ombyggnationer
  • Planera för utbyte och uppdatering av tung utrustning som tandläkarstolar och annan specialutrustning
  • Ha kontakt med entreprenörer, projektörer och hyresvärdar
  • Delta i upphandlingar

Du samarbetar med Region Uppsalas Fastighet och Serviceavdelning.

Som säkerhets- och beredskapsansvarig förväntas du vara sakkunnig som förvaltningens representant i regionens olika forum. Här är fokus främst internt i förvaltningen. Du kommer även att ha en aktiv roll vid särskilda händelser och kris. Du kommer även att vara ansvarig för arbetet med försörjning och säkerhetsrisker utifrån ett inköpsperspektiv. Detta uppdrag riktar sig internt i förvaltningen.
 Bedömningen är att säkerhetsansvart utgör den mindre delen av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att driva ett strategiskt och delvis operativt arbete inom lokal och ombyggnationer samt investeringar och upphandling, Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom en tandvårdsorganisation. En god kommunikativ förmåga är ett krav.

För att lyckas i ditt uppdrag är du en person som verkar genom relationer och gott samarbete. Du har vana att utveckla och driva processer och rutiner och skapar de kontaktytor vi behöver mot andra förvaltningar i regionen och i de samarbeten vi har med andra regioner.

Du har en hög kompetens i att kommunicera, lyssna in och skapa förståelse och med stor personlig trygghet kan du förmedla dina kunskaper och förklara dina ställningstaganden.

Du har en god analytisk förmåga, vilket innebär att du prioriterar relevant information, analyserar kärnan i ett problem och föreslår och ger råd kring dess lösning. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.
Du har högskoleutbildning eller annan utbildning som är relevant för området, såsom fastighet, juridik, upphandling alternativt annan utbildning som vi anser motsvarande. Erfarenhet från tandvården är meriterande. Du behöver ha god svenska i tal och skrift och behärska Office väl.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är meriterande med erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation alternativt av utveckling och etablering av lokaler och boenden.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika aktörer behöver du ha god samarbetsförmåga, arbeta strukturerat och strategiskt samt driva dina arbetsuppgifter själv.

Beroende på kompetens och intresse hos dig som söker, kan vi diskutera och till viss del anpassa arbetsinnehållet

Som lokalstrateg vid avdelningen för Hälsa, Kvalitet och Utveckling (HKU) är placeringen på Folktandvårdens ledningskontor. Arbetsplatsen ligger centralt i Uppsala nära centralstationen.

Vi erbjuder

Vi vill skapa förutsättningar för våra medarbetare att må bra, därför erbjuds ett friskvårdsbidrag om 2500 kr per år. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder en arbetsplats där kompetensutveckling och karriärmöjligheter värdesätts högt. Region Uppsala har ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tar hand om dig som medarbetare och skapar förutsättningar för ekonomisk trygghet.

I vårt kollektivavtal ingår bland annat

- Tjänstepension
- Ett starkt försäkringsskydd
- Extra semesterdagar till dig över 40 år
- Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tjänsten erbjuds på del- eller heltid.
Vid frågor kontakta Folktandvårdens HKU chef, Katarina Wadstein, 070-737 52 98
För Vision, Annika Flygare 0703-03 64 35, Jonas Wärnsberg 018-611 21 91
För Saco, Isabel Brundin 0705-081310

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 31 maj. Vänta inte med din ansökan då vi läser ansökningar och intervjuar löpande under ansökningstiden.

Folktandvården i Uppsala län har god tillströmning av patienter, bra ekonomi och intressanta utvecklingsprojekt. Vi är en organisation där alla känner sig behövda och delaktiga, där alla kan tillföra värden och egenskaper som för vår verksamhet framåt. Vårt driv sitter i medarbetarna! Låter det intressant? Kom och dela vårt driv!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Folktandvården i Uppsala län