Vi söker sjuksköterska till Kvinnofridslinjen

Sista ansökningsdag 2022-05-19
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnofridsenheten
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS579/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. NCK har även regeringens uppdrag att ge stöd till våldsutsatta kvinnor vilket sker via Kvinnofridsenheten. Kvinnofridsenheten består av kvinnofridsmottagningen, öppenvårdsmottagning på Akademiska sjukhuset, och den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen. Kvinnofridslinjen ger telefonstöd till kvinnor som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Även närstående och personer som i sitt arbete möter våldsutsatta är välkomna att ringa. Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt, årets alla dagar.

Vi söker medarbetare till den nationella stödtelefonen, Kvinnofridslinjen.
Arbetet i stödtelefonen innebär fysisk närvaro på arbetsplatsen. Det finns inte möjlighet till distansarbete. Arbetet är schemalagt till rotationstjänst dag/kväll/natt.

Ditt uppdrag

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att lyssna, ge professionellt stöd till kvinnor som utsätts eller har utsatts för psykiskt, fysiskt och sexuellt våld i en nära relation samt rådgivning, så att kvinnan kan förändra sin nuvarande situation och ta sig vidare. När anhöriga och professionella ringer ska du även vägleda dem i stödet till den våldsutsatta utifrån vårt uppdrag. www.kvinnofridslinjen.se

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller socionom med minst 5-års yrkeserfarenhet av att möta människor i kris. All samtalskommunikation sker via ett webbaserat telefonsystem, vilket innebär att viss datorvana underlättar arbetet. Samtalsutbildning MI och kunskap om mäns våld mot kvinnor är meriterande.

Din kompetens

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, tydlighet i samtal och förmåga att skapa god relation i samtal.

Referenstagning är en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst, 75%. Tillträde 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Häger 018 – 611 29 97
Facklig kontaktperson på Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.