Biträdande avdelningschef gynekologavdelning 96C1

Sista ansökningsdag 2022-05-18
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS582/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Gynsektionen är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Sektionen innefattar gynekologavdelning 96C1, gynekologiska specialistmottagningarna, gynekologiska och obstetriska akutmottagningen samt reproduktionscentrum. Hos oss på gynekologavdelning 96C1 får ca 1600 patienter från hela sjukvårdsregion mellansverige vård varje år. Vi är mycket stolta över att ha certifierats som europeiskt centrum för avancerad äggstockscancerkirugi och opererar varje år ca 80-100 kvinnor med just ovarialcancer. Vi bedriver även nationell högspecialiserad vård vid viss endomterios där uppdraget inriktar sig på avancerad kirurgi. Via vår akutmottagning kommer patienter med olika gynekologiska tillstånd för utredning, operation och behandling. 

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef är du underställd, och jobbar tätt tillsammans med, avdelningschef. Du är driftsansvarig på enheten och närmaste chef för ca 20 medarbetare. I uppdraget ingår bl.a. att arbetsleda, koordinera, hålla medarbetarsamtal och rehabiliteringssamtal. Du kommer arbeta med att ta tillvara medarbetares förslag till förbättringar och utarbeta, implementera och uppdatera arbetsrutiner.

Vi har ett tätt samarbete med övriga enheter inom sektionen och du blir en viktig del i vår ledningsgrupp. Vidare är du delaktig och medverkar i framtagning av avdelningens mål och vision, arbetar med patientflöde- och säkerhetsarbete samt arbetsmiljöfrågor. Du kommer planera och överblicka schema och bemanning tillsammans med bemanningsassistent och chef.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, eller barnmorska med erfarenhet av kirurgisk vård och akutsjukvård. Du har ett övergripande intresse för kvinnosjukvård, förbättringsarbete och vårdutveckling.

Din kompetens

Du har förmågan att samarbeta och inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare med förmåga att entusiasmera och skapa delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att tillvarata dina medarbetares idéer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du har ytterligare formell kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som sjuksköterska på heltid samt ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef f på tre år. Tjänsten är fördelad på 50% chefsuppdrag och 50% kliniskt arbete.
Chefs- och ledarskapskurser kommer att erbjudas. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Johanna Gudmundsson 018-617 11 61 
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.