Psykolog till barnspecialistmottagningarna i länet

Sista ansökningsdag 2022-05-26
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS586/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi förstärker och söker därför en psykolog som vill ingå i vårt härliga gäng mödra- och barnhälsovårdspsykologer. 

Ditt uppdrag

Du kommer ingå som medarbetare i vår grupp mödra-och barnhälsovårdspsykologer och ha två uppdrag. Det ena är att arbeta evidensbaserat och föräldrastödjande med komplicerad sömnproblematik hos barn 0–3 år. Här ingår arbete med spädbarns regleringssvårigheter, särskilt sömnproblem och föräldrastöd kring detta, konsultation till BHV och utbildning till olika yrkesgrupper vad gäller små barns sömn. 

Det andra uppdraget är att som mödra-och barnhälsovårdspsykolog arbeta hälsofrämjande, förebyggande och behandlande med blivande föräldrar, nyblivna föräldrar och familjer med barn i åldern 0–5 år. I det uppdraget ingår rådgivning, psykologisk behandling på vårdnivå 1, riktat föräldrastöd, gruppinsatser, utvecklingsbedömningar och åtgärdsplanering. Vidare ingår även konsultation till MHV och BHV, samverkan med vårdgrannar och myndigheter, metodutveckling, utbildning samt handledning av studenter. Det finns tillgång till handledning och mentorskap. 
Vi bemannar hela länet.  

Vår verksamhet

Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna finns inom barnspecialistmottagningarna i länet. Dessa ingår i sektionen för Barns vård och hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset i Region Uppsala. Sektionen innefattar förutom Barnspecialistmottagningarna också barnskyddsteamet, samt Centrala barnhälsovården. Det finns flera tvärprofessionella team där psykologer, läkare, fysioterapeuter, barnsjuksköterskor, undersköterskor och arbetsterapeut ingår. Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har god erfarenhet av verksamhetsområdet eller motsvarande och du får gärna ha ett särskilt intresse för spädbarnstidens regleringssvårigheter. Du bör ha bra förmåga att arbeta självständigt samt kommunicera och samarbeta med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. 75%.  
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61 
Gruppchef Karin Fängström 018-611 87 32 (karin.fangstrom@akademiska.se) 
SACO/Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50  
Uppdrag komplicerad sömnproblematik: psykolog Veronica Vikström 018-6115969 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.