2 specialistläkare till barnsektionen på AnOpIVA

Sista ansökningsdag 2022-05-19
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS589/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt en anestesiverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom AnOpIVA ryms också operationsavdelningar och uppvakningsavdelningar. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Barnsektionen består av två avdelningar; barnintensiven (BIVA) samt barnoperation. I november 2021 flyttade BIVA in i nya moderna och specialanpassade lokaler och vi jobbar nu för att utöka platsantalet och dessutom öppna ett antal BIMA platser. På barnoperation tar vi hand om många och förhoppnings snart ännu fler barn. Fokus ligger på att ta hand om de minsta och sjukaste barnen med moderna metoder för generell anestesi, regionalanestesi respektive monitorering.
Som läkare hos oss arbetar du främst på dessa avdelningar. Vi har sedan september 2020 en egen primärjourslinje och behöver därför utöka läkarbemanningen på barnsektionen.
Har du forskningsintresse, så har du stora möjligheter att bedriva forskning hos oss. Många av våra kollegor på barnsektionen forskar aktivt. Vi har två adjungerade professorer på barnsektionen.
Hos oss får du en spännande anställning med stora möjligheter för dig att hjälpa oss att utveckla barnsektionen.

Vi vill även utöka barnkompetensen på luftburen intensivvård, Akademiska sjukhusets organisation för helikopterburna intensivvårdstransporter och akutuppdrag. Därför ser vi mycket positivt på om du vill kombinera din tjänstgöring på barnsektionen med tjänstgöring på luftburen intensivvård.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du ska ha god kommunikationsförmåga och är lätt att samarbeta med. Fungerande teamarbete, vilket även inkluderar barnens familjer är väldigt viktigt hos oss.
Erfarenhet inom barnanestesi och -intensivvård är meriterande för specialistläkartjänsterna.
Du förväntas ha ett stort intresse för att utbilda dina medarbetare och driva den medicinska utvecklingen framåt inom verksamhetsområdet.

Vi erbjuder

2 specialistläkartjänster som tillsvidareanställningar på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Barnsektionen Rainer Dörenberg 018- 611 48 28
Fackliga kontaktpersoner UAL, Elizabeth Lorraine Lichtenstein 018-617 12 48

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.