Sekreterare till forsknings- och utbildningsavdelningen

Sista ansökningsdag 2022-05-24
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS591/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Forsknings-och utbildningsavdelningen (FoU-avdelningen) inom sjukhusadministrationen har ett tjugotal medarbetare som arbetar med forskningsstöd, verksamhetsstöd och övergripande forsknings-och utbildningsadministrativa frågor. Vi sitter på ing 61 på sjukhusområdet, med verksamheternas puls nära inpå.

Ditt uppdrag

Som verksamhetens sekreterare är din dag aldrig den andra lik. Ditt närmaste team i det dagliga arbetet utgörs av FoU-koordinator och FoU-direktör, men du arbetar nära hela avdelningen och har även kontakt med andra delar av sjukhusadministrationen. Dina arbetsuppgifter är varierande med fokus på administration och diarieföring, men du är även övergripande ansvarig för ordning och reda i våra lokaler, samt beställningar kopplade till detta. Ett av dina huvuduppdrag är att ansvara för FoU-registraturen, en central diarieföring av forskningsdokumentation som ska lanseras till hösten. I din roll ingår också att vara ett administrativt stöd till FoU-direktör, där du hjälper till med möteskallelser, mailutskick och kalender. Du skriver obehindrat mötesanteckningar och protokoll och har lätt för att sammanfatta diskussionens kärna.

I rollen ingår även arbete med avdelningens sidor i SharePoint samt viss personaladministration i Heroma. Vi samarbetar inom avdelningen vilket innebär att andra administrativa uppgifter också kan bli aktuella.

I din roll som verksamhetens sekreterare behöver du till huvuddelen finnas på plats för att kunna stötta verksamheten på ett bra sätt, men vi samplanerar inom enheten och det finns viss möjlighet att arbeta på distans.

Dina kvalifikationer

Du tycker om när arbetsuppgifterna varierar och är bra på att prioritera, du tycker om att ge service och trivs med att vara en central person med mycket kontakter såväl på avdelningen som utåt. Du är lyhörd med god samarbetsförmåga och har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer.

Rollen innebär mycket självständigt arbete vilket förutsätter att du har god erfarenhet av administrativa uppgifter och inte räds att ta egna initiativ för att komma vidare i arbetet. I ditt arbetssätt är du strukturerad och fokuserad med problemlösning som en specialkompetens.

En förutsättning för att klara arbetet är att ha goda kunskaper om informations- och dokumenthantering samt diarieföring, där vi arbetar i Office 365 respektive Public 360. Kunskap om hur den politiska ärendeprocessen fungerar och förståelse för vad det innebär att arbeta i offentlig förvaltning är meriterande. Du har lägst gymnasieutbildning och det är meriterande med eftergymnasial administrativ utbildning.

Vi hoppas att du med dina unika förmågor och kompetenser vill vara med och bidra till avdelningens ständigt pågående utvecklingsarbete avseende arbetssätt och rutiner.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2022-06-01 eller enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Peter Strålberg, Tf FoU direktör 018 611 46 11
Facklig representant nås via växeln 018 611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.