Trafikutredare med avtalsprofil

Sista ansökningsdag 2022-05-22
Arbetsplats Trafikenheten
Förvaltning Trafik och samhälle
Referensnummer KTF12/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Beskrivning av tjänsten

Trafikenheten ansvarar för upphandling, avtalsförvaltning och trafikplanering av busstrafik samt trygghet och säkerhet i kollektivtrafiken. Vi är en trivsam och engagerad grupp på nio personer som ska kompletteras med en trafikutredare med avtalsprofil. Rollen är ny och grunduppdraget är att samordna avdelningens arbete med trafikutveckling och trafikplanering med fokus på de kommande 4 åren samt att hantera avtalsrättsliga frågor som uppstår i relationen till trafikföretagen. Arbetet kommer t.ex. innebära att

• genomföra utredningar och analyser
• skriva fram ärenden och beslutsunderlag till trafik- och samhällsutvecklingsnämnden
• skriva och tolka avtal
• förhandla med trafikföretagen
• utveckla arbetssätt och ta fram rutiner

Rollen och uppdraget kommer att formas över tid med utgångspunkt i dina färdigheter och kompetenser.

Utöver kollektivtrafikstrateger, infrastrukturplanerare och trafikplanerare m.fl. på avdelningen kommer du även att ha ett nära samarbeta med personer på andra avdelningar på förvaltningen samt med trafikföretag, trafik- och samhällsutvecklingsnämnden och andra intressenter.

Vi söker

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med relevant inriktning, alternativt gedigen erfarenhet av liknande arbete.

Vi ser gärna att du har jobbat ett antal år med utredningsarbete, projektledning eller verksamhetsutveckling i en offentlig organisation och är van vid att jobba nära den politiska ledningen. För att lyckas med uppdraget behöver du ha en mycket god språklig och analytisk förmåga.

Du behöver ha kompetens att tolka avtal och hantera avtalsrättsliga frågor. Utbildning och praktisk erfarenhet av upphandling, avtalsförvaltning och förhandling är meriterande.

Kollegorna som du kommer att arbeta tillsammans med har hög kompetens och erfarenhet av trafikplanering och trafikutveckling så det är inte nödvändigt att du har erfarenhet av kollektivtrafikområdet. Det kan dock göra det enklare för dig att snabbt komma in i jobbet. 

Som person är du självgående, tar initiativ och uppnår resultat. Du tar ansvar för ditt uppdrag och driver dina processer vidare på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med möjlighet till arbete hemifrån.

Vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Johanna Bång, 018-612 29 55 johanna.bang@regionuppsala.se
För Saco Monica Edling, monica.edling@akademiska.se
För Vision Christina Nordlund, 018-612 29 07, christina.nordlund@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Trafik och samhälle

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med våra upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, försäljning och kundtjänst.