Upphandlare

Sista ansökningsdag 2022-05-29
Arbetsplats Avdelningen för ekonomi och styrning
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK57/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar. Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt placerad på Regionkontoret inom Avdelningen för ekonomi och styrning.

Region Uppsala har beslutat att införa kategoristyrt arbetssätt och under de kommande åren kommer vi att fokusera på att utveckla vår verksamhet i den riktningen. Vi söker därför ytterligare kollegor, gärna med erfarenhet av att jobba kategoristyrt med upphandling och inköp. På enheten arbetar i dag ett fyrtiotal medarbetare varav drygt 20 är upphandlare.

Tycker du, som vi, att inköpsprocessen är en viktig pusselbit för att klara samhällsuppdraget? Vill du medverka till att vi får bästa möjliga sjukvård, lokaltrafik och annan service för våra skattemedel? Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla inköps och upphandlingsverksamheten.

Dina kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning såsom juridik, ekonomi, teknik eller YH-utbildning med inriktning mot upphandling alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom lång yrkeserfarenhet som upphandlare. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt mycket god svenska i tal och skrift. 

Vi ser gärna att du minst har ett par års erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor samt att du har erfarenhet av att leda både små och stora varu- och tjänsteupphandlingar. Det är särskilt meriterande med erfarenhet av medicintekniska och/eller IT-upphandlingar. Erfarenhet av Visma TendSign är också meriterande. 

Din kompetens

Du har förmåga att hantera upphandlingar strategiskt och affärsmässigt. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du har god kommunikativ förmåga och kan anpassa ditt budskap till olika målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har förmåga att skapa goda professionella relationer, är lyhörd och arbetar bra med andra människor. 

Stort vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan eftersom Region Uppsala infört flexibel arbetsplats.

Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta t.f. enhetschef Peter Sahlstedt, 018-611 26 62.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsala växel: 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.