ST-tjänst i reumatologi

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS599/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Reumatologisektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder ST-tjänst inom reumatologi. Vår verksamhet omfattar en stor öppenvård om ca 10 000 läkarbesök per år, en dagsjukvårdsavdelning för infusionsbehandlingar och polikliniska utredningar, samt slutenvård. Reumatologin förfogar över 7 slutenvårdsplatser för utredning och behandling av våra svårast sjuka patienter, ofta systemsjukdomar. Vi är en sammansvetsad läkargrupp som diskuterar svåra fall gemensamt på ronder där hela kollegiet deltar. Vi har också gott samarbete innefattande regelbundna ronder med andra specialiteter, t ex lungmedicin, vilket är stimulerande och bidrar till ett optimalt patientomhändertagande. Riks -och regionvård utgör ca 30 % av slutenvården vilket innebär en viktig och stimulerande kontakt med kollegorna i vår region.

Verksamheten är forskningsintensiv med aktiv forskning i flera olika projekt och vi deltar i ett antal läkemedelsprövningar. För närvarande är vi 11 specialister och 7 egna ST-läkare inom verksamheten. Reumatologin ligger väl samlad på sjukhuset. Vi har ansvar för reumatologiutbildningen under termin 7 på läkarprogrammet.

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med ett intresse för reumatologi. Tidigare erfarenhet av arbete inom reumatologi är meriterande men även erfarenhet av närliggande specialiteter inom det internmedicinska fältet. Ett intresse för forskning och utbildning är likaså ett plus. 

Förutom formella meriter lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga gentemot kollegor och all övrig personal.

Vi erbjuder

ST-tjänst i reumatologi (100 %) med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker fortlöpande.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Karin Hjorton tel. 018-611 53 94, karin.hjorton@akademiska.se

Facklig kontaktperson Hanna Lindberg UAL nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.