Fysioterapeut med fokus på neurologiska sjukdomar

Sista ansökningsdag 2022-05-23
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS601/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Rehabiliteringsmedicinska mottagningen söker fysioterapeut med intresse för teamarbete och neurologisk rehabilitering.

Vi söker en ny kollega!
En av våra erfarna fysioterapeuter går nu i pension. Vi söker nu en ny medarbetare som vill arbeta hos oss. Vi har en trevlig arbetsplats med engagerad och skicklig personal! Våra lokaler ligger naturskönt ute i Ultunaområdet.

Vår verksamhet

På vår mottagning erbjuder vi teambaserad specialistvårdsrehabilitering för personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Arbetet i teamen utgår från en tvärprofessionell bedömning och patientens målsättning. Målet med mottagningens insatser är att ge personerna förutsättningar för bästa möjliga fungerande i sin livssituation. I dagsläget är vi sex fysioterapeuter som arbetar i de olika teamen på mottagningen.

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär arbete i ett av teamen som är riktade mot personer med neurologiska sjukdomar. Den största patientgruppen i teamet är personer med Multipel Skleros.

Som fysioterapeut ansvarar du för bedömning, analys och åtgärder avseende motoriska funktioner såsom gång, förflyttning, balans och muskelfunktion. Teamarbetet är av central betydelse och alla bedömningar och åtgärder sker i nära samarbete med övriga medlemmar i teamet. Åtgärderna utgår från den rehabiliteringsplan som skapas tillsammans med patienten och teamet. Som fysioterapeut har du såväl individuella besök som besök tillsammans med övriga professioner i teamet. Handledning av studenter ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut med intresse av att arbeta i team. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av arbete med teambaserad rehabilitering. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med neurologiska sjukdomar/skador.

Det är positivt om du har erfarenhet och intresse av utvecklingsarbete samt handledning av studenter.

För att trivas i vår verksamhet behöver du tycka om att samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, till exempel har du tillgång till Friskhuset och möjlighet att söka friskvårdsbidrag.

Läs om dina förmåner som anställd, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Fysioterapeut Ebba Widman Cauwenbergh 018-611 22 33
Bitr. Avdelningschef Nina Nabb 018- 617 53 61
Facklig kontaktperson Fysioterapeuterna nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.