Biomedicinsk analytiker till klinisk patologi

Sista ansökningsdag 2022-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS605/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vill du bli vår nästa medarbetare inom sektionen för Klinisk patologi?

Akademiska laboratoriet söker dig som vill arbeta vid Klinisk patologi. Sektionen består i huvudsak av tre delar: Klinisk patologisk diagnostik, Klinisk cytologisk diagnostik samt Kliniska obduktioner och bårhusverksamhet. Vi ombesörjer undersökning av cell- och vävnadsprover, inte bara från Akademiska sjukhuset och Region Uppsala utan också från sjukhus i regionen.

Vi finns i ett eget hus som en del av Rudbecklaboratoriet och ingår organisatoriskt i Akademiska laboratoriet. För närvarande arbetar cirka 120 personer inom sektionen varav ungefär hälften är biomedicinska analytiker (BMA). Arbetet bedrivs i ett nära samarbete mellan BMA, patologer (läkare), molekylärbiologer, undersköterskor och andra yrkesgrupper.

Ditt uppdrag

I arbetet inom Klinisk patologi ingår omhändertagande av såväl formalinfixerade som ofixerade histologiska- samt cytologiska prover. Eftersom laboratoriet består av ett flertal olika processer utförs även undersökningar på blod, benmärg, cerebrospinalvätska, lymfkörtlar och annan lymfoid vävnad. Vi utför även molekylärdiagnostiska analyser vid ett flertal olika cancerdiagnoser.

Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten ingår också i arbetsuppgifterna. Uppdraget är inom kliniska rutinanalyser.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap. Praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper inom patologi är meriterande liksom även histologiska färdigheter i snittning och färgning samt ett tekniskt kunnande av komplex instrumentering.

Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständighet. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade där samarbete är en av grundpelarna. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper. Goda språkkunskaper båda muntligt och skriftligt i svenska är ett krav

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid, eventuellt provanställning under sex månader samt ett vikariat på ett år. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef: Diari Ghafouri 018-617 02 51
Avdelningschef: Mariam Sliwa 018-617 15 94

Fackliga kontaktpersoner
 Justina Damjanovic Vesterlund, Naturvetarna/SACO, tel 018 611 38 63
 Fredrik Laine, Vårdförbundet, nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Intervju kommer att ske fortlöpande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 
1. Ett CV och personligt brev på svenska
2. Yrkeslegitimation och ev. övriga bilagor

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.