Biträdande avdelningschef till rehabilitering inom ortopedi

Sista ansökningsdag 2022-05-24
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS617/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och leda och utveckla verksamheten inom verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum. Inom verksamhetsområdet finns avdelningen för rehabilitering inom hjärt-lungmedicin, ortopedi och intensivvård. Den består av cirka 50 medarbetare (arbetsterapeuter, fysioterapeuter och kuratorer,) vilka arbetar inom ett flertal verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag

I rollen som biträdande avdelningschef har du operativt ansvar för avdelningens medarbetare som arbetar med ortopedisk och handkirurgisk verksamhet. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med avdelningschefen. Ni leder och fördelar arbetet, följer upp och utvärdera uppsatta mål, verkar för god och stimulerade arbetsmiljö samt arbetar med lönerevision och verksamhetsutveckling. Du medverkar vid rekrytering, inskolning och handledning för nya medarbetare, samt håller i medarbetarsamtal och upprättar målkort tillsammans. I din biträdande avdelningschefsroll stödjer du medarbetarna i det dagliga och långsiktiga arbetet, det är därför viktigt att du har god kännedom om ortopedi och/eller handkirurgi samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du har även fler biträdande avdelningschefskollegor inom andra avdelningar. 

Du är klinisk verksam på en del av din tjänst inom ortopedi eller handkirurgi. 

Dina kvalifikationer

För att få en så bra ledningsrepresentation för våra hälsoprofessioner som vi bara kan ser vi gärna att du som söker är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du har erfarenhet av ortopedi och eller handkirurgi. Du har erfarenhet eller intresse av arbetsledning och verksamhetsutveckling. Du har god förståelse för universitetssjukhusets tredelade uppdrag i form av vård, utbildning och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% inom din grundprofession med ett förordnad som avdelningschef i 3 år eller enligt överenskommelse. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ingrid Blankeuna, 018-617 58 60
Biträdande verksamhetschef Nicola Ingvast, 018-611 43 73 
Facklig kontaktperson nås via växel, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.