Sektionschef till sektionen för gastroradiologi och ultraljud

Sista ansökningsdag 2022-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS621/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) är vi idag cirka 300 medarbetare. Vi utför undersökningar med hjälp av röntgen, ultraljud, datortomografi (DT), magnetresonanstomografi (MR), positronemissionstomografi (PET), nuklearmedicin och intervention. Här utförs också avancerad interventionsdiagnostik och behandling. Med flera professurer och docenturer knutna till verksamheten finns stora möjligheter till forskning, utveckling och handledning.

Det personliga bemötandet står i fokus liksom våra kärnvärden ödmjukhet, skicklighet och långsiktighet. De genomsyrar det dagliga arbetet och beskriver hur vi förhåller oss till varandra, både när det gäller patienter och kollegor.

Nu söker vi en sektionschef till sektionen för gastroradiologi och ultraljud vid bild- och funktionsmedicinskt centrum. Sektionen bedriver diagnostik med ultraljud, konventionell röntgen, DT samt MRT och servar de flesta av sjukhusets kliniker.

Ditt uppdrag

Som sektionschef ansvarar du för cirka 10 läkare. Du har ett övergripande medicinskt ledningsansvar för verksamheten vid sektionen och i uppdraget ingår även ansvar för produktion, kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Ditt uppdrag blir att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot uppsatta mål. Chefsuppdraget förväntas ligga på upp till 50% av din tjänst och övrig tid kan du ägna åt klinisk verksamhet.

Dina kvalifikationer

Du är specialistläkare inom radiologi/bild- och funktionsmedicin. Undervisnings- samt forskningserfarenhet/disputation är meriterande. Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna samt stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat.

För att trivas i rollen som chef är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med en tillsvidaretjänst och grundanställning som läkare. Jourarbete ingår efter överenskommelse med verksamhetschef. Tillträde efter överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Eckerbom, 018-611 47 91, per.eckerbom@akademiska.se
Facklig representant Uppsala Allmänna Läkarförening (Lars Lundin) nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS!I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.