Öron-, näs och halsmottagningen söker sjuksköterskor!

Sista ansökningsdag 2022-06-12
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS181/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På öron-, näs- och halsmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med Sjukdomar/besvär från öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt balans- och hörselorganen.

Antalet läkarbesök vid mottagningen är ca 26 000 per år. Utöver det tillkommer ca 6000 andra besök, så som sömn- och hörselutredningar, lukttester med mera. Dessa undersökningar utförs av Sjuksköterska, Undersköterska, Audionom, Psykolog, Ingenjör, Hörselpedagog, Kurator med flera.

På mottagningen bedrivs akut och planerad specialist- samt högspecialiserad vård. Vid mottagningen bedrivs även klinisk forskning.

Undervisning och utbildning av personal och studenter utgör en viktig del av verksamheten och pågår under större delen av året.

Mottagningen är öppen måndag till fredag mellan 7 till 16 och bemannas av sjuksköterskor, undersköterskor och kanslister. Jourmottagningen är öppen dygnet runt. Efter kontorstid och på helger flyttas mottagningen till ÖNH avdelning 85F1, och bemannas av personal från avdelningen.

Vill du jobba bekväma arbetstider och samtidigt vara med att utveckla framtidens högspecialiserade öron-, näs och halssjukvård? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker

En legitimerad sjuksköterska, gärna med ett par års erfarenhet inom vården, men det är inget krav då vi värderar personliga egenskaper högre. Du kommer att jobba nära kollegor inom olika yrkesgrupper och träffa patienter i olika åldrar med akuta och mindre akuta besvär. Vi ser därför att du som söker är tillmötesgående, positiv, flexibel och engagerad. Du behöver kunna ta ansvar, hantera olika situationer och bidra till en god arbetsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av sömnutredningar, rinometri, bedöma remisser, telefonrådgivning, administrera läkemedel, provtagning med mera. Du kommer vara patientens första kontakt.

Att vara informativ och välkomnande ingår i dina uppgifter vilket bidrar till att ge patienten trygghet och en positiv helhetsbild. Hos oss är patienten i fokus!
Öron-, näs och halsmottagningen har Jourverksamhet där patienter med akuta tillstånd söker vård. Där har du som sjuksköterska en central roll.

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst på heltid, bekväm arbetstid, måndag till fredag.
Du erbjuds även:

  • Individuellt anpassad introduktion 
  • Kontinuerlig fortbildning inom Öron,- näs och halssjukdomar
  • Universitetskurs i Öron,- näs och halssjukdomar,
  • Friskhuset, med gym och ett antal gruppträningspass samt tillgång till sjukgymnaster och massage och mycket annat.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Helen Orest 018-611 52 70
Fackliga kontaktperson Mariana Nordensvärd 018-6175315

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och rekrytering sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.